Nakon serije poraza: Bayer Leverkusen otpustio trenera Schmidta

Anadolija
Nakon serije poraza: Bayer Leverkusen otpustio trenera Schmidta
/ Facebook
Njemački prvoligaš Bayer Leverkusen otpustio je trenera Rogera Schmidta zbog loših rezultata u Bundesligi i najgore sezone u posljednjih 14 godina.

Klub je saopštio da su nadzorni odbor i vlasnici po preporuci uprave kluba donijeli odluku da uruče otkaz Schmidtu, a njegov nasljednik bit će imenovan uskoro. 

Schmidtovo mjesto u klubu je dovedeno u pitanje u nekoliko navrata ove sezone, ali je nakon jučerašnjeg ubjedljivog poraza od Borussije Dortmund (2:6) klub donio odluku o njegovoj smjeni.

Bio je to treći poraz zaredom Leverkusena u svim takmičenjima, uključujući i neuspjeh protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka (2:4). 

Bayer Leverkusen je nakon 23. kola deveti na tabeli s 11 bodova zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, mada su klupski čelnici poručili da bi bili zadovoljni i minimalnim ciljem – plasmanom u Europsku ligu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije