Nakon jučerašnjeg gola: Juventus dao Pjaniću genijalan nadimak

Radiosarajevo.ba
Nakon jučerašnjeg gola: Juventus dao Pjaniću genijalan nadimak
Foto: EPA / Miralem Pjanić

Torinski Juventus sinoć je na svom terenu pobijedio Bolognu (2:1) u meču 8. kola italijanske Serije A.

"Stara dama"učvrstila prvo mjesto: Miralem Pjanić pogodio za pobjedu Juventusa

Juventus je do vodstva došao u 19. minuti susreta, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo. Bologna se vratila u 26. minuti preko Danila koji je postigao fantastičan pogodak.

U 54. minuti Juventus je vratio prednost. Nakon gužve u šesnaetercu lopta je došla do Pjanića, a reprezentativac Bosne i Hercegovine matirao je nemoćnog golmana gostiju za konačnih 2:1.

Nakon utakmice Pjanić je istakao kako su znali da će biti teško, ali da njegov tim mora ranije završiti ovakve utakmice.

 

"Igrali smo dobro i kreirali prostor u sredini terena. Soriano me je konstantno pratio, ali su se onda počeli umarati i dobili smo još više prostora. Igrali smo dobro u novoj formaciji, tim uživa u ovom fudbalu, a moramo samo utakmice riješiti ranije da nismo pod pritiskom do posljednjeg zvižduka.

Pjanić je govorio i o svojoj formi u ovoj sezoni.

"Postižem dosta golova ove sezone i nadam se da ću nastaviti ovako", zaključio je Pjanić.

Juventus je na svom oficijelnom Instagram profilu podijelio fotografiju našeg reprezentativca i dao mu je genijalan nadimak The Pjanist. 

Pogeldajte genijalni pogodak Pjanića pogledajte OVDJE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije