Najveći gubitnik u historiji nije prebolio smrt 18-godišnjeg sina, a sada hoda s njegovom djevojkom

0
Radiosarajevo.ba
Najveći gubitnik u historiji nije prebolio smrt 18-godišnjeg sina, a sada hoda s njegovom djevojkom
Foto: EPA / Michael Ballack i Sophia Schneiderhan

Njemački nogometni velikan Michael Ballack, iako poznat po svojoj briljantnoj karijeri na terenu, ostaje upamćen po nizu poraza u važnim utakmicama. Iako je kao 21-godišnjak osvojio Bundesligu s Kaiserslauternom, te kasnije nastupao za klubove poput Bayer Leverkusena, Bayerna i Chelseaja, Ballack je doživio niz neuspjeha u ključnim trenucima svoje karijere.

Prvi značajniji neuspjeh doživio je 2001. godine kao član Bayer Leverkusena, kada je u razmaku od dvije sedmice izgubio naslove u Bundesligi, njemačkom kupu i Ligi prvaka. Ni u Bayernu nije imao sreće na međunarodnoj sceni, dok je s Chelseajem najteže pao u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda 2008. godine.

Ni s njemačkom reprezentacijom nije imao sreće, gubeći finale Svjetskog prvenstva i Eura 2008. godine. Posebno bolno bilo je poraz od Italije u polufinalu Mundijala 2006. godine, kada su Nijemci bili domaćini turnira.

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

U privatnom životu, Ballack je bio predmet kontroverzi zbog afera sa zauzetim ženama, što je izazvalo kritike od strane nekih suigrača. Bivši suigrač Christian Lell ga je optužio za uništavanje tuđih života, ističući da Ballack ulazi u privatne živote drugih bez razmišljanja o posljedicama.

Nakon tragične smrti svog sina Emilia 2021. godine, Ballack se povukao iz javnosti i posvetio analizi nogometnih utakmica. Međutim, nedavno je privukao pažnju medija nakon što je uhvaćen u društvu svoje djevojke Sophie Schneiderhan, bivše djevojke njegovog pokojnog sina.

Par je viđen kako uživa na sajmu moderne umjetnosti, što je izazvalo različite reakcije njemačke javnosti, piše Večernji.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije