Pred nastavak prvenstva: Zaraženo najmanje osam nogometaša!

Fena
Pred nastavak prvenstva: Zaraženo najmanje osam nogometaša!
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Nakon prvih rezultata testiranja najmanje osam nogometaša u Portugalu je pozitivno je na novi koronavirus.

Četiri portugalska kluba objavila su rezultate testaranja od prošle nedjelje. Pored trojice nogometaša Vitorije iz Guimaraesa, tri zaražana su otrkivena u Famalicau, a po jedna nogometaš dolazi i redova prošlogodišnjeg prvaka Benfice i Moreirensea. Svi nogometaši i još dva pozitivna člana stručnog štaba Famalicao nalaze se u karaitenu.

Portugalski klubovi pripremaju se za nastavak prvenstva, zakazan za 30. maj, a mečevi će se igrati bez prisustva navijača.

Iz Portugalskog nogometnog nogometnog saveza još nema službene potvrde, ali klubovi su dobili detaljne higijenske preporuke i upute medicinske struke, pod kojima bi mogli igrati preostalih deset kola državnog prvenstva.

U uputama se navodi da će nogometaši morati ograničiti kontakt sa svojim bližima i predstavnicima klubova, a istovremeno će se morati dva puta sedmično testirati na covid-19. Utakmice će se moći igrati uz minimalno prisustvo ljudi iz organizacijskog odbora i ostalog potrebnog osoblja.

Prije prekida prvenstva, Porto je prvi bio na tabeli, sa dva boda prednosti nad Benficom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije