Najavljena izgradnja nacionalnog stadiona Bosne i Hercegovine: Poznata lokacija i kapacitet

5
Radiosarajevo.ba
Najavljena izgradnja nacionalnog stadiona Bosne i Hercegovine: Poznata lokacija i kapacitet
Foto: Facebook / Semir Efendić i Kenan Magoda - Nacionalni stadion BiH

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, sastao se danas sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenanom Magodom. Tema razgovora bila je i izgradnja nacionalnog stadiona BiH.

Načelnik je najavio da će stadion imati kapacitet od 32.000 mjesta, a gradit će se u sarajevskom naselju Rajlovac.

"Sa novim kantonalnim ministrom kulture i sporta Kenanom Magodom održan je prvi sastanak na temu izgradnje Nacionalnog stadiona. Općina Novi Grad Sarajevo već je izdala urbanističku saglasnost za izgradnju stadiona IV kategorije kapaciteta 32.000 gledalaca na lokalitetu Rajlovca", napisao je Efendić na Facebooku.

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

"Većina zemljišta potreenog za izgradnju je u već državnom vlasništvu. Danas je postignut načelni dogovor da općina u saradnji sa Vladom KS do kraja ove godine osigura sredstva za potpuno rješavanje imovinsko pravnih odnosa i izradu glavnog projekta. Nakon toga u saradnji sa Nogometnim savezom BiH i ostalim nivoima vlasti radilo bi se na zatvaranju finansijske konstrukcije izgradnje jednog od najvažnijih objekata u Bosni i Hercegovini - Nacionalnog stadiona", zaključio je načelnik.

Sa novim kantonalnim ministrom kulture i sporta Kenanom Magodom održan je prvi sastanak na temu izgradnje Nacionalnog...

Posted by Semir Efendić on Monday, May 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije