Najavljen spektakl: Drugo norveško Futsal prvenstvo Balkan dijaspore

0
Radiosarajevo.ba
Najavljen spektakl: Drugo norveško Futsal prvenstvo Balkan dijaspore
Foto: Radiosarajevo.ba / Drugo norveško Futsal prvenstvo Balkan dijaspore

Norveška amaterska futsal asocijacija (NAFA), u saradnji s Norveškim sportskim savezom, u gradu Drammenu organizira Drugo norveško Futsal prvenstvo Balkan dijaspore.

NAFA-u su prije deset godina osnovali ljudi porijeklom iz BiH te ona danas broji preko 100 ekipa realizujući Futsal turnire i evente u cijeloj Norveškoj.

Cilj joj je okupljanje futsal ekipa i populariziranje dvoranskog fudbala kao sporta među mladim Norvežanima, a naročito Balkan dijasporom koja živi u ovoj skandinavskoj zemlji.

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

 Drugo norveško Futsal prvenstvo Balkan dijaspore - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba:  Drugo norveško Futsal prvenstvo Balkan dijaspore

"Želimo na jednom mjestu okupiti sve naše ljude iz svih drzava ex-Yu koji žive u Norveškoj, a koji vole mali fudbal i fudbal općenito, da se učešćem na jednom velikom futsal takmičenju na nivou države Norveške ujedno i druže, upoznavaju, povezuju, stječu prijateljstva u jednoj balkanskoj atmosferi i ambijentu.

Veoma je bitno raditi na očuvanju i popularizaciji naše tradicije, kulture i identiteta ovdje u Norveškoj, te mlade ex-Yu generacije okupiti na jednom mjestu da se takmiče i povezuju. Podršku prvenstvu za koje ćemo učiniti sve da postane tradicija daju ne samo druga balkanska udruženja i klubovi već i velike norveške kompanije u Norveškoj", kazao je Nedžad Munjić, fudbalski i futsal sudija u Norveškom nogometnom savezu i predsjednik NAFA-e, te dodaje kako već sada vlada veliko interesiranje za prvenstvo kako u Dramenu tako i u drugim gradovima u Norveškoj.

Turnir će se igrati u novembru ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije