Najava burnog dana: O suđenju u Bijeljini, kazni za Široki, aferi "Cener"…

Anadolija
Najava burnog dana: O suđenju u Bijeljini, kazni za Široki, aferi "Cener"…
/ Foto: Kicker
Utorak, 23. maj, bit će buran dan u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Sudijska komisija N/FS BiH od 10 sati razmatrat će primjedbe na suđenje u 9. kolu Lige za prvaka i Lige za opstanak. U fokusu će biti Antoni Bandić iz Gruda, koji je u posljednjem minutu sudijskog vremena utakmice u Bijeljini dosudio diskutabilan jedanaesterac za Zrinjski, iz kojeg su Mostarci došli do trijumfa nad Radnikom (2:1), vjerovatno i do nove titule državnog prvaka.

Dva sata kasnije zasjeda Izvršni odbor N/FS BiH, čiji će članovi raspravljati i o ponuđenim ostavkama Elmira Pilava, direktora sportskog odjela i Ibrahima Hasanbegovića, predsjednika Komisije za sudije i suđenje. Oni su odlučili ponuditi svoje mandate nakon što je, zbog niza sudijskih grešaka i sumnjivih dešavanja na nekim utakmicama, dovedena u pitanje regularnost takmičenja.

Od 15 sati, na ponovljenoj sjednici, Disciplinska komisija N/FS BiH razmatrat će kaznu za NK Široki Brijeg zbog dešavanja na revanš utakmici finala Kupa, na kojoj su pristalice domaćeg kluba izviždale državnu himnu BiH, skandirali fašističke slogane, istakli ratnu zastavu Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), tvrdim predmetima u nekoliko situacija gađali sudije i igrače Sarajeva, koristili pirotehniku.

O aferi "Cener”, u kojoj je menadžer Sanel Klopić s 10.000 maraka, prema objavljenom audio snimku, pokušao podmititi golmana Olimpica Dejana Bandovića, kako bi do trijumfa u Ligi za opstanak došao Metalleghe BSI, tužioci N/FS BiH posao bi trebali okončati do srijede. Navodno će cijeli slučaj biti proslijeđen i Tužilaštvu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije