Nagrada predsjednika UEFA-e sir Bobbyju Charltou

Radiosarajevo.ba
Nagrada predsjednika UEFA-e sir Bobbyju Charltou

Nogometna legenda Bobby Charlton će u srijedu prije početka polufinalne utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i Arsenala primiti nagradu Predsjednika UEFA-e za svoj doprinos europskom nogometu.

Predsjednik UEFA-e Michel Platini predat će nagradu Charltonu na posebnoj svečanosti na Old Traffordu.

Charlton je igrao za United od 1953. do 1973, a proglašen je najboljim nogometašem Europe 1966. i bio je član Uniteda kada je osvojio Europski kup 1968. Za englesku je reprezentaciju igrao 106 puta, osvojio je s njom svjetsko prvenstvo 1966., i još uvijek drži rekord od 49 golova postignutih za nacionalnu vrstu.

"Sir Bobby predstavlja sve što je dobro u nogometu: fair play, Poštovanje i odanost te je kao takav dobar primjer za buduće generacije na i izvan nogometnog terena", rekao je Platini.

Nakon što je postao predsjednik UEFA-e 2007. Platini je odlučio odati priznanje bivšim igračima ovom nagradom i prvi koji ju je primio bio je prošle godine Alfredo Di Stefano, bivši igrač Real Madrida.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije