Nada Bayerna neće igrati za BiH: Jedva sam čekao da obučem dres Srbije

5
Radiosarajevo.ba
Nada Bayerna neće igrati za BiH: Jedva sam čekao da obučem dres Srbije
Foto: Bundesliga / Nemanja Motika

Talentovani mladi nogometaš Nemanja Motika nedavno je prekomandovan u prvi tim minhenskog Bayerna, pa sada trenira sa velikim zvijezdama bavarskog giganta.

Tako ovaj 18-godišnji ofanzivac svakodnevno stasava uz Lewandowskog, Mullera i ostale vedete Bayerna.

Motikin otac je s Nišićke visoravni, pa je tako, na papiru, postojala i šansa da on igra za Bosnu i Hercegovinu, ali nakon posljednjeg intervjua za Mozzartsport jasno je da od toga nema ništa.

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Naime, Motika je rekao da je odbio i Njemačku, te da želi igrati za Srbiju.

“Dobio sam poziv Njemačke, ali sam morao da odbijem. Volim da igram za svoju državu, to mi je posebna čast i užitak. Bilo mi je veoma drago kad sam dobio poziv selektora Srbije. Samo sam čekao da doživim taj osjećaj da obučem dres Srbije, da se prekrstim, poljubim grb. Taj osjećaj je jedinstven. San mi je da isto iskusim i u seniorskoj reprezentaciji Srbije”, kazao je Motika za Mozzartsport, koji će danas od 15 sati igrati prijateljsku utakmicu protiv juniora BiH.

Majka je rodom iz Vranja, a otac iz okoline Sarajeva, s Nišićke visoravni. Kad god sam u prilici volim da dođem u krajeve iz kojih su mi korijeni. Roditelji su mi najveća podrška. Imali su od prvih koraka razumijevanja, valjda jer su se i sami bavili sportom. Majka je u školskim danima igrala rukomet i odbojku dok je otac trenirao fudbal. Bio je dobar, ali za razliku od mene i brata, nije imao podršku kakvu on nama pruža, morao je sam da se bori“, dodao je Motika.

Ranije je Motika igrao za kadetsku reprezentaciju Njemačke, ali upisao je tek jedan nastup.

Na prvom nastupu za juniorski tim Srbije postigao je gol.

Cijeli intervju za Mozzart pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije