Na krilima euforije: Hrvatska gradi "Plavi vulkan" u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Na krilima euforije: Hrvatska gradi "Plavi vulkan" u Zagrebu
Foto: EPA / Milan Bandić
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sazvao je dan prije finalne utakmice Svjetskog prvenstva konfereciju za medije na kojoj je najavio izgradnju nacionalnog stadiona.

Na terenu stadiona Lokomotive u Zagrebu Bandić je predstavio projekat nacionalnog stadiona. Svakako je zanimljiv tajming koji je gradonačelnik Zagreba izabrao za predstavljanje ovog projekta.

"Neću graditi stadione kao Putin od 400-500 milijuna eura, mi nismo Rusija, njega poštujem kao predsjednika i sjajno je organizirao prvenstvo, svaka mu čast. Napravit ćemo najljepši stadion, oko 35 tisuća sjedalica, trebat će uložiti od 100 do 120 milijuna eura, 70 posto bi dao Grad Zagreba, ostalo bi trebali uložiti HNS i vlada. Da meni netko ponudi 70 posto, odmah bih prihvatio. Sve je na njima, uvjeren sam da će prihvatiti", rekao je Bandić.

Na pitanje zašto se baš sada predstavlja projekat nacionalnog stadiona, Bandić je rekao da je tajming najbolji mogući.

"Zato što smo mi čekali od 2007. godine, kucnuo je sat, tajming je važan, nema boljeg tajminga. Arenu Zagreb napravili smo od 2005. do 2007. na krilima pobjede rukometaša. Sada na krilima pobjede nogometaša treba izgraditi nacionalni stadion. Ja nisam najbolji, ali sam još uvijek najbolji, nisam savršen, ali ponavljam, još sam uvijek najbolji. Da nisam većinu poslova realizirao, ne bih dobio šest mandata", istaknuo je Bandić.

Plavi vulkan - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije