Na Grbavici sudar bivših prvaka

Radiosarajevo.ba
Na Grbavici sudar bivših prvaka

Nekadašnji prvaci Bosne i Hercegovine Željezničar i Leotar odmjeriće snage u okviru 26. kola Premijer lige na stadionu Grbavica. Nekada je susret ova dva tima privlačio veliki broj gledalaca ali i veliko medijsko interesovanje. Danas je to sudar dvije prosječne ekipe koje se nalaze u sredini tabele. Oba tima već godinama se nalaze u teškoj situaciji

Trostruki prvak BiH ekipa Željezničara ove sezone pruža ubjedljivo najlošije partije od nastanka Premijer lige. U gostima nisu pobijedili preko 700 dana, a kod kuće su zandji put postigli više od jednog gola u u 14. kolu protiv Širokog brijega. Željo je ujedno i najneefikasnija ekipa lige sa samo 22 postignuta pogotka (i 28 primljena)

Prednost za Plave jeste činjenica da je Leotar jedina ekipa koja na gostovanjima nije osvojila niti jedan bod. U svih dvanaest gostovanja su poraženi, uz gol-razliku 3:25, pa se navijači Željezničara nadaju da će i njihovi ljubimci napuniti mrežu Trebinjaca.

Što se istorije tiče Leotar je samo jednom slavio na Grbavici ito u sezoni 2005/06, a interesantno je da ih je ta pobjeda ostavila u Premijer ligi.

Trener domaćih Demir Hotić po prvi put od kako je sjeo na klupu Željezničara ima veliki izbor igrača. Od povreda su se oporavili Bešlija, Memišević i Šimić, dok je Hrkač odradio suspenziju.

Sarajevo gostuje kod još uvijek aktualnog prvaka države, koji se bori za opstanak, Modriča Maksime. U jesenjem dijelu Sarajevo je kod kuće savladalo Uljare sa 2:1. Bordo tim iza sebe ima niz od sedam utakmica bez poraza.

"Pred nama je izuzetno teško gostovanje. Odlazimo ekipi kojoj je svaka utakmica “biti ili ne biti“ i normalno je da će učiniti sve kako bi pobjedom pobjegli iz zone najugroženijih", rekao je za Oslobođenje trener tima sa Koševa Mehmed Janjoš.

"Sigurno je da mi u Modriču ne putujemo da bismo nekom defanzivnom taktikom pokušali ostati neporaženi. Moramo kao i u dosadašnjim izdanjima pokazati htijenje, zalaganje, taktički odigrati savršeno i u fazi napada i u fazi odbrane. Ako to ispunimo, imamo se pravo nadati povoljnom ishodu", rekao je kormilar bordo tima.

Janjoš neće moći računati E. Janjoš, Mohar, Nikitović, a na posljednjem treningu se povrijedio i Hiroš.

Nogometaši Zrinjskog pokušaće se u Istočnom Sarajevu osvetiti Slaviji za nedavno izbacivanje iz Kupa BiH. Slavija je u posljednja dva susreta zabilježila poraze, pa će se protiv jesenjeg prvaka pokušati iskupiti pred domaćim navijačima.

"Zrinjski je naša najbolja ekipa, ali mi se nadamo da ćemo ubilježiti pobjedu", rekao je Zoran Erber trener Slavije i dodao da je najvažnije odigrati dobro.

Gosti neće moći računati na Đurića i Selimovića, dok Erbezu na raspolaganju neće biti Todorović i Vuksanović.

Premijer liga 26. kolo:
Željezničar - Leotar (18,30)
Modriča - Sarajevo (16,30)
Slavija - Zrinjski (17,00)
Sloboda - Travnik (18,30)
Velež - Široki (16,30)
Laktaši - Borac (16,30)
Posušje - Orašje (16,30)
Zvijezda - Čelik (16,30)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije