Musemić: Očekujem da igrači daju maksimum

Radiosarajevo.ba
Musemić: Očekujem da igrači daju maksimum


Olimpijsko-mediteranska reprezentacija BiH nalazi se u Turskoj gdje će u petak od 21:30 sati igrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Poljske.

Pored odličnog vremena i atmosfera među igračima je takva, ali i u stručnom štabu. Da sve bude kako treba brinu se pored medicinskog tima i član Komiteta za normalizaciju Sead Kajtaz, kao i ambasador NS/FS BiH Faruk Hadžibegić.

"Očekujem da oni u ovom trenutku daju maksimum, obzirom da je naše prvenstvo završeno prije 15-20 dana, ali mislim da će imati dovoljno motiva da mogu odigrati kvalitetnu utakmicu. Protiv sebe imamo jednu ekipu koja je kvalitetna njihovi su igrači isto željni dokazivanja jer njih očekuje EP i vjerovatno većina tih igrača želi da bude učesnik na tom prvenstvu, što znači da će imati dosta motiva da odigraju kvalitetno.Mi smo imali nekih problema oko igrača i otkazivanja, ali koliko će nas to poremetiti to ćemo vidjeti.Ono što ću tražiti od igrača to je da daju svoj maksimum jer nemaju razloga da se štede i da napravimo što bolji rezultat", rekao je selektor Husref Musemić za oficijelnu stranicu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Selektor smatra da je ovo odlična prilika da se bolje upozna sa igračima, ali i oni sami između sebe.

"Stvarno su uslovi fantastični a ovi treninzi su prilika da se bolje upoznamo i da neke osnovne stavri znamo i siguran sam da će ovo dati određene rezultate. Imam viziju kako bi izgledala ekipa, a imaću i 6-7 igrača na klupi, tako da ću imati mogućnost i za promjene. Kao što sam rekao tražiću od njih da se ne štede, da ne kalkulišu da li će moći izdržati 50-60 ili 70 minuta, već da odigraju pošteno koliko ko može i kad ne može tada možemo napraviti izmjenu", rekao je Musemić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije