Muratović ponovo među Zmajevima?

Radiosarajevo.ba
Muratović ponovo među Zmajevima?


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. i 15. novembra igra susrete baraža sa selekcijom Portugala za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Odavno je poznato da će naš državni tim u prvoj utakmici biti oslabljen za neigranje Saše Papca i Borisa Pandže, te za odličnog Mensura Mujdžu kojiće zbog povrede propustiti oba susreta baraža.

Ulaznice za prvi meč baraža će biti puštene u prodaju 31. oktobra po cijeni od 20, 30 i 40 KM.

"Pozivnice igračima poslaću krajem sedmice. Još razmišljam o najboljem rješenju za zadnju liniju. Pravim razne kombinacije u glavi, stavljam ih na papir, pa zgužvam i bacim u kantu. Igram košarku ovih dana sa papirima. Niko još nije siguran. Imam nekoliko imena o kojima razmišljam. Među njima je Sanel Jahić i Ognjen Vranješ", rekao je za Nezavisne Sušić.

Jedna od opcija je i igrač Sturma iz Graza Samir Muratović.

"Pričalo se i o Samiru Muratoviću. Ja znam da njega igrači cijene, da je fenomenalan momak, da je bio super igrač, pratim i njega, ali ima 35 godina i trenutno je više na klupi nego u igri", rekao je Pape.

Muratović: Sušić me je ponizio

Podsjećamo, Muratović je bio  važna karika u kvalifikacijama za SP 2010. godine, nakon čega se odlučio oprostiti od državnog dresa. Ipak, na molbu Papeta Muratović je odlučio da se vrati, ali nikada nije dobio pravu šansu.

Samir Muratović je za Dnevni avaz prije skoro godinu dana rekao: "Sušić me je ponizio kao igrača i čovjeka i zbog toga ću vječno žaliti što sam mu pružio priliku za to. Kada me je zvao rekao sam da ne igram u klubu i da sam odlučio prekinuti reprezentativnu karijeru, ali je on insistirao da dođem na razgovor. Rahimiću i meni je rekao da računa na nas, da mu trebamo svježi, čak nam je napravio i raspored igranja i nakon toga smo Elvir i ja pristali da ostanemo uz ekipu. Nažalost, nakon toga me je otpisao i ispalo je kako sam ja želio da se guram gdje mi nije mjesto. Zbog toga ću žaliti cijeli život."

Muratović je bio jedan od onih koji su u novembru 2009. godine u Lisabonu igrali prvu utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici. Muratović je tada odigrao 87. minuta i zaradio žuti karton zbog kojeg je propustio revanš susret baraža u Zenici.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije