Muminović na golu Radnika činio čuda i spasio svoj tim poraza od Veleža

0
Radiosarajevo.ba
Muminović na golu Radnika činio čuda i spasio svoj tim poraza od Veleža
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Velež

Radnik i Velež odigrali su utakmicu bez pogodaka u 26. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a junak Bijeljinaca bio je golman Azir Muminović, koji je zaustavio sve napade Rođenih i najzaslužniji je za veoma važan bod svoje ekipe u borbi za opstanak.

Susret je počeo s uzbuđenjima pred oba gola. Živković je u trećoj minuti slabo zahvatio loptu kada se našao u dobroj prilici I lako je to uhvatio Bogdanović.

Tri minute kasnije na drugoj strani šansu je imao Peco, ali odlično je to odbranio Muminović, piše Scsport.

Policijska akcija "Kalibar": Uhapšena jedna osoba, zaplijenjena veća količina oružja

Policijska akcija "Kalibar": Uhapšena jedna osoba, zaplijenjena veća količina oružja

Rođeni su u sedmoj minuti imali novu šansu, a Hasanović je loptu poslao pored gola. Golman Radnika se istakao i u 24. minuti, kada je odlično intervenisao nakon snažnog šuta Anđušića s ruba šesnaesterca.

Svega tri minute kasnije u izglednoj prilici je i Vehabović, ali ponovo je uslijedila uspješna reakcija Muminovića.

Do kraja prvog dijela domaći su imali nekoliko pokušaja iz veće udaljenosti, ali bez uspjeha, tako da se u prvom dijelu rezultat nije mijenjao. Nakon osam minuta igre u drugom dijelu Peco je pokušao, a lopta je otišla preko gola.

Odmah na drugoj strani Radnik je imao veliku priliku. Bogdanović je intervenisao ispred Pantelića i spriječio čist pogodak.

Brandao je lijepo pokušao u 66. minuti, no još jednom odlično intervenisao Muminović. Viđena je gužva pred golom Veleža u 70. minuti, ali pokupio je loptu Bogdanović.

Odmah na drugoj strani pokušao je Vehabović sa 30-ak metara, međutim Muminović je i to odbranio.

U nastavku utakmice Rođeni su vršili pritisak, a u 89. minuti ponovo je bio sjajan Muminović. Topovski je šutirao Radovac. Bila je to sedma odbrana golmana Bijeljinaca na ovom meču i najzaslužniji je što je na kraju završilo 0:0.

FK Radnik – FK Velež 0:0

Stadion: Gradski stadion u Banjoj Luci. Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka). Žuti kartoni: Maksimović (Radnik), Zeljković (Velež).

FK RADNIK: Muminović, Šubert, Nikić (od 75. Urošević), Vasić (od 82. Motika), Ristanović, Šarić (od 46. Sušić), Blagojević, Đorić, Vazda (od 46. Maksimović), Pantelić, Živković (od 68. Handžić).

FK VELEŽ: Bogdanović, Radović, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Peco (od 64. Brandao), Hasanović (od 64. Radovac), Vehabović (od 77. Džanković), Anđušić, Dejanović (od 64. Salčin), Zajmović.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije