Muller: To je fudbal; Di Matteo: Bili smo sretniji

Radiosarajevo.ba
Muller: To je fudbal; Di Matteo: Bili smo sretniji


Trener Chelseaja Roberto Di Matteo, početnik koji je na startu trenerske karijere odveo fudbalere Chelseaja do evropskog naslova, iskreno je nakon minhenskog finala priznao da je Bayern bio bolji.

Drogba doveo Chelsea do prve titule Lige prvaka

Bayern je odigrao odličnu utakmicu. No, kad su penali u pitanju, sami znate da se radi o lutriji. Danas smo mi bili malo sretniji od Bayerna”, rekao je Italijan, koji je sinoćnjom pobjedom ‘istisnuo’ Tottenham iz Lige prvaka iduće sezone, te dodao:

“Ovo je za nas historijski uspjeh. Prvi smo put evropski prvaci u našoj historiji. Ovu ćemo noć žestoko slaviti.”

Kako je objavio Totalsport.hr, strijelac vodećeg gola na utakmici, Bayernov Thomas Müller, kratko je prokomentirao vlastito razočaranje:

“To je fudbal. Nije se dogodilo prvi put da bolja momčad na kraju ne podigne trofej. Riječima je sve ovo teško izraziti.”

Trener poražene momčadi Jupp Heynckes dodao je:

Propustili smo previše prilika. Igrali smo vrlo dobru utakmicu, s većim posjedom lopte. No, nismo znali iskoristiti naše prilike. Nismo uzeli ono što nam je Chelsea nudio. Propustili smo zadržati evropski pokal u Münchenu.”

Pogledajte i šta je nakon meča rekao Petr Cech, sinoć briljantni golman Chelseaja:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije