Muharemović: Ne možemo nikome zabraniti da kupi kartu

Radiosarajevo.ba
Muharemović: Ne možemo nikome zabraniti da kupi kartu


Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku kako gradski derbi između Željezničara i Sarajeva neće biti izuzet iz ranije zabrane dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine.

Komitet odlučio: Bez navijača Sarajeva na Grbavici

"Tražili smo od Komiteta da se napravi izuzeče za ovu utakmicu, ali očigledno da naše molbe, kako nezvanično saznajemo nisu naišle na odobravanje. Mi još uvijek nismo pismeno dobili potvrdu o ovoj odluci", rekao je za Radiosarajevo.ba Dželaludin Muharemović, sportski direktor Željezničara.

Unatoč zabrani organizovanog dolaska navijača na utakmicu, na Grbavici su svjesni kako je nemoguće spriječiti pojedinace da kupe kartu i dođu na utakmicu.

"Ne možemo zabraniti nikome da dođe na utakmicu, na kraju krajeva nikome na čelu ne piše za koga navija. Ovo je grad koji ima navijače i jednog i drugog kluba. I ranije su navijači Sarajeva dolazili na sjevernu i zapadnu tribinu našeg stadiona, pa ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Mi ćemo pristupiti organizaciji utakmice na najbolji mogući način kako bi derbi prošao u što boljem svjetlu", dodao je popularni Dželo.


Istočna tribina stadiona Grbavica (Foto: Creativa 24/7)

Istok, ipak, neće biti otvoren?

Zanimalo nas je da li će biti otvorena istočna tribina, koja je inače zatvorena, a koja je u funkciji isključivo kada se igra gradski derbi.

"Istok u ovom stanju ne bi smjeli otvoriti. Imali smo plan da ga dovedemo u red i osiguramo na najbolji mogući način. Ipak, kako sada stvari stoje istok nećemo otvarati", rekao je za Radiosarajevo.ba Dželaludin Muharemović, sportski direktor Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije