MSV Duisburg: Nije ispunjena velika želja Branimira Bajića

Radiosarajevo.ba
MSV Duisburg: Nije ispunjena velika želja Branimira Bajića
Dugo se najavljuje njegov oproštaj, nudili su mu status stand-by profesionalca, ali Branimir Bajić i dalje ne pomišlja na penziju.

U posljednjih desetak utakmica prošle sezone bivši bh. reprezentativac predvodio je, kao kapiten, MSV Duisburg na putu povratka u Drugu ligu.

Uoči starta novog prvenstva Bajić je dobrovoljno predao kapitensku traku.

"Želio je dati vlastiti poticaj klubu i predložio Kevina Wolzea za novog kapitena. Ali, isto tako je naglasio da i nakon sedam godina u Duisburgu želi ostati dio našeg tima. Taj karakter izdvaja Branimira Bajića od ostalih fudbalera", rekao je Ilija Gruev, Bugarin na klupi Zebri.

Planirao je da posljednji put traku nosi u prijateljskoj utakmici s Aston Villom i prije meča zamijeni klupske zastavice s legendarnim Johnom Terryjem. Želja mu nije ispunjena.

Zbog povrede je propustio utakmicu koju je Duisburg izgubio 0:3. A čim se oporavi Baja se vraća u kadar Duisburga, da prkosi godinama i impresionira fudbalske stručnjake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije