Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Bayern 1,45, Sporting 1,50, Roda 1,30

0
Radiosarajevo.ba
Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Bayern 1,45, Sporting  1,50, Roda 1,30
Foto: Mozzart Sport / Vraća se Bundesliga

Vraća se polako najbolji evropski fudbal na male ekrane, poslije kraće pauze zbog novogodišnjih praznika. Kao najavu zanimljivog vikenda, za Božić su bukmejkeri Mozzarta spremili tri kvote, koje će u svakom trenutku da budu najveće na svijetu.

Provjerite, stvarno je tako. U prvom planu su se našla po jedna utakmica u Portugalu i Holandiji, kao i derbi dana, okršaj Bayerna i Borusie Monchengladbach u Bundesligi.

Uživajte i zaradite uz najveće koeficijente na planeti u Mozzartu...

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

BAYERN - BORUSIA MONCHENGLADBACH (PETAK, 20.30), KEC 1,45

Sa punim pravom je utakmica Bayerna i Borusie ponijela epitet derbija dana. Duel na Alijanc areni privlači pažnju i zbog toga što će najtrofejniji njemački klub izaći na teren prvi put od 17. decembra, ali i zbog onog ne tako davnog susreta ova dva kluba u nacionalnom kupu.

Dobro pamte Bavarci šta se desilo 27. oktobra ove godine, kada su gostovali u Monchengladbahu. Tada im je Borusia održala fudbalsku lekciju, ne samo da ih je eliminisala iz Kupa Njemačke, već ih je ponizila u svakom smislu. Bilo je na kraju 5:0, po dva gola su postigli Rami Bensebaini i Bril Embolo, uz vodeći gol Kuadija Konea već u drugom minutu.

Bayern je sada željan osvete, bez obzira na to što nije kompletan. Nedostajaće mu zbog povreda neki bitni igrači, Alfonso Dejvis, Manuel Nojer, Lukas Ernandez, Leroj Sane i Leon Gorecka, Dajo Upamekano. Takođe, Čupo Moting i Sar su otputovali na Kup afričkih nacija. Zbog svega toga trener Julijan Nagelsman je prinuđen da vrati u tim Džošuu Kimiha, prvi put poslije šest mečeva pauze zbog toga što je obolio od virusa korona.

Onaj najbitniji igrač će biti starter - Robert Levandovski. Poljak je kroz karijeru devet puta do sada pogađao protiv Borusiae, na 20 mečeva ju je savladao sedam puta. Neće ni gosti da budu kompletni, nema Bensebainija zbog afričkog šampionata, povrijeđenog Zakarije, Dukura... Pored poraza u Kupu, Bayern u prvoj polusezoni nije uspio da savlada Monchengladbah ni u prvenstvu, odigrali su u agustu 1:1. Djeluje da je vrijeme da se ta loša mini-serija prekine.

SANTA CLARA - SPORTING (PETAK, 19.30), DVOJKA 1,50

Aktuelni šampion Portugala otputovao je na Azorna ostrva, duboko u Atlantskom okeanu, gdje mu je rival letošnji protivnik Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencije. U potpuno različitim raspoloženjima ova dva tima dočekuju prvi meč u 2022. godini.

Sporting još ne zna u prvenstvu za poraz, ima 14 pobjeda i dva remija, pa zajedno sa Portom dijeli lidersku poziciju. Uz to su Lavovi obezbjedili i plasman u osminu finala Lige šampiona, pa se s punim pravom raduju proljećnim mečevima. S druge strane, Santa Clara se bori za opstanak i biće joj pakleno teško da do njega dođe. Trenutno je prva iznad crte, sa jednim poenom više od Moreirensea.

Danas pred šampiona izlazi bez standardnog defanzivca Rafaela Ramosa, koji mora da odradi suspenziju zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Fereire u prošlom kolu. Santa Clara nikada u 21. vijeku nije savladala Sporting, a igrala je protiv njega 10 puta. Samo je jednom, još 2001. uspjela da izvuče 0:0, a narednih devet okršaja sa lisabonskim timom je izgubila. Posljednja dva identičnim rezultatom, sa po 2:1.

RODA - MVV MAASTRICHT (PETAK, 21.00), KEC 1,30

Muči se Roda da dođe do cilja koji je sebi nametnula, da se poslije četiri godine tavorenja u drugom rangu vrati u Erediviziju. Djelovalo je tokom jednog dela sezone da su žuto-crni konkurentni u borbi sa Volendamom i Excelsiorom za neku od prve dvije pozicije, koje direktno vode u elitu, ali krajem prošle godine su praktično ispali iz trke. Remizirali su na tri od posljednjih pet mečeva (preostala dva dobili), pa su pali na sedmo mjesto.

Drugoplasirani tim iz Roterdama im sada bježi velikih 11 bodova, pa djeluje realnije da će Roda da zaigra u plej-ofu. Uspon forme mogla bi da najavi duelom sa Maastrichtom, timom koji je tek 13. na tabeli, sa osam bodova manje od Rode. Gosti su neslavno završili jesenju polusezonu, vezali su šest mečeva bez pobjede, sa samo dva osvojena boda u tom periodu.

Jedan od njih baš protiv Rode (1:1). To je bio pomak, pošto prošle sezone nisu uspjeli da ostanu neporaženi u duelu sa njom, izgubili su u gostima sa 2:0, a zatim na svom terenu sa 4:2.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije