'Možda se u reprezentaciju vratim kao selektor'

Radiosarajevo.ba
'Možda se u reprezentaciju vratim kao selektor'


Nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Samir Muratović odlučio je, nakon četrnaestogodišnje karijere, okačiti kopačke o klin.

Muratović je u karijeri nastupao za Drinu, Kocaelispor, Željezničar, Chemnitzer, Saturn, GAK i Sturm iz Graza.

"Ne mogu reći da mi je fudbal dosadio, jer nikada neće. Počeo sam igrati zato što ga volim i dan-danas ga podjednako volim, ali došlo je vrijeme da idem. Godine su me pritisle i prošao sam mnogo toga. Odlučio sam krenuti drugim putem i početi školovanje za trenera, jer želim ostati u fudbalu", rekao je u razgovoru za Dnevni avaz Muratović.

U karijeri, kao što kaže, ostaje žal samo što se sa državnim timom nije plasirao na jedno veliko takmičenje.

"Jedino što mi nedostaje je to što se Bosna i Hercegovina nije plasirala ni na jedno veliko takmičenje, ali uvjeren sam da ova generacija to može. Mada danas svako igra fudbal, ova grupa koju smo dobili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014., kao skrojena je za nas. Da smo birali bolju, ne bismo je izabrali. Ako sada ne odemo, ne znam kad ćemo. Što se mene tiče, ko zna... Možda to nekada učinim kao trener", dodao je u razgovoru za Avaz Muratović koji će u Austriji ostati do daljneg.

Prvu utakmicu za BiH odigrao je protiv Malte 27. januara 1999. godine. Podsjećamo dres reprezentacije Bosne i Hercegovine oblačio je 27 puta, a bio je neizostavna karika u našem državnom timu, kada je Zmajeve sa klupe predvodio Miroslav Ćiro Blažević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije