Mourinho želi "zatvoriti krug" Unitedovih trofeja i osvojiti Ligu Europe

AA
Mourinho želi "zatvoriti krug" Unitedovih trofeja i osvojiti Ligu Europe
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Jose Mourinho
Manchester United je jedan od najpopularnijih svjetskih klubova, ali i najtrofejnijih. Osvojio je sva fudbalska takmičenja u kojima je igrao, osim Lige Europe ili nekadašnjeg Kupa UEFA.

Stoga menadžer Jose Mourinho naglašava, pred večerašnju prvu utakmicu polufinala protiv Celte, da želi “zatvoriti krug“ Unitedovih trofeja i podići pehar Lige Europe.

“To je jedini trofej koji Manchester United nije osvojio. Bilo bi dobro da 'zatvorimo krug' i da možemo reći da smo osvojili svako takmičenje u svijetu fudbala. Za nas kao tim to bi bilo sjajno dostignuće, posebno zbog problema s kojima se susrećemo, ali bi nam omogućilo i da se vratimo u Ligu prvaka“, rekao je Mourinho, prenose britanski mediji, javlja AA.

Prva utakmica polufinala između Celte i Manchestere Uniteda igrat će se večeras na stadionu Balaidos u Vigu s početkom u 21:05 sati.

Sinoć su prvu utakmicu polufinala odigrali Ajax i Olympique Lyon. Veliku prednost od 4:1 stekao je holandski predstavnik.

Oba revanš susreta polufinala igrat će se 11. maja, a finale je na programu 13 dana kasnije na Friends areni u Solni kod Stockholma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije