Mourinho pred vratima Uniteda

Fena
Mourinho pred vratima Uniteda
EPA / Jose Mourinho
Engleski fudbalski velikan Manchester United i portugalski strateg Jose Mourinho navodno su načelno dogovorili sve detalje saradnje, prenijela je britanska radiotelevizija BBC.

Guardian in Sky Sports napominju da će Manchester United i Mourinho ugovor potpisati već naredne sedmice. Sky Sports je došao do podatka da će u Englesku iz Kine u utorak doputovati Mourinhov agent Jorge Mendes, a pregovori bi u tom trenutku trebali stupiti u završnu fazu.

Iako su fudbaleri Uniteda na londonskom Wembleyju nakon produžetka savladali Crystal Palace s 2:1 i osvojili FA kup, u klubu su uvjereni da Louis van Gaal treba otići. Holanđaninu najviše zamjeraju peto ligaško mjesto koje ne donosi nastup u Ligi prvaka, zbog čega klub očekuje nastup u drugorazrednoj Evropskoj ligi.

Mourinho će najvjerovatnije potpisati ugovor na tri sezone, vrijedan 77 miliona eura, čime bi postao najplaćeniji trener u historiji fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije