Mourinho opet provocira: Sanchez je prešao iz fantastičnog u gigantski klub

AA
Mourinho opet provocira: Sanchez je prešao iz fantastičnog u gigantski klub
Foto: EPA / Jose Mourinho
Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je da je Alexis Sanchez prešao iz fantastičnog kluba u gigantski klub.

Čileanski reprezentativac nedavno je u trampi dva kluba dres Arsenala zamijenio dresom Manchester Uniteda, kojeg vodi Mourinho, dok je u suprotnom pravcu otišao Armenac Henrikh Mkhitaryan.

"Mislim da svi znaju o kakvom se igraču radi i kako je igrao u Arsenalu. Pokušavam da ne govorim o onome što je ranije radio u Italiji i Španiji, ali u Premier ligi je pokazao kvalitet koji posjeduje. Imamo jednog od najboljih napadača na svijetu i veoma nam je važan, jer želimo najbolje moguće igrače", kazao je Mourinho za britanske medije i dodao:

"United i Arsenal su napravili fantastičan posao, ja sam izgubio fantastičnog igrača, Wenger je izgubio fantastičnog igrača. Sanchez je napravio promjenu iz fantastičnog kluba u gigantski klub."

Mourinho je dodao kako mu je drago zbog Mkhitaryana i kako vjeruje da će u Arsenalu igrati bolje nego u Unitedu.

Portugalski trener potvrdio je da će Sanchez biti u kombinaciji za ogled četvrtog kola FA kupa u petak protiv Yeovila, što znači da će vjerovatno debitovati za Manchester United.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije