Mourinho: Ja sam osvojio zadnju titulu prije 18 mjeseci, a Wenger prije 18 godina

Anadolija
Mourinho: Ja sam osvojio zadnju titulu prije 18 mjeseci, a Wenger prije 18 godina
/ Foto: manutd.com
Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, vjeruje da britanski mediji ne pokazuju dovoljno poštovanja prema njemu u odnosu na Arsena Wengera, čovjeka koji nije osvojio naslov šampiona Engleske 18 godina.

Mourinho će se u subotu, na klupi Uniteda, sastati s Arsenalom kojeg vodi Wenger. Dva trenera su u sukobu još iz vremena kada je Portugalac prvi put vodio Chelsea, a Wenger nikada nije pobijedio Mourinhov tim u Premier ligi.

“Ponavljam da skor protiv bilo kojeg menadžera nije važan. Za mene je jedino važno ono što dobijate na globalnom nivou kao tim. Naši rezultati, naš CV. U Premier ligi sutra je utakmica između dva menadžera sa najboljim skorom. Alex Ferguson više nije tu. Sutra, između dva menadžera, govorimo o šest ili sedam titula u Premier ligi. Imam tri titule, a on tri ili četiri, ne zna tačno“, kazao je Mourinho i nastavio:

“Da li to znači da nas treba poštovati, čak i u periodima kada naši rezultati nisu dobri? Mislim da u tom pogledu Wenger ima respekt od svih vas. Ne mislim da ga imam i ja. Pogotovo jer je moj posljednji naslov osvojen prije 18 mjeseci, a ne prije 18 godina. Ali, slijedim samo svoj put, jer želim da osvojim četvrti naslov šampiona Engleske.“

Poslije 11 odigranih kola u Premier ligi Arsenal je četvrti s 24 boda, dok šestoplasirani Manchester United ima šest poena manje. Veliki derbi između ova dva tima igrat će se u subotu na Old Traffordu s početkom u 13.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije