Mostarski derbi pod Bijelim brijegom

Radiosarajevo.ba
Mostarski derbi pod Bijelim brijegom

U srijedu se igraju svi susreti 21 kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najzanimljiviji susret sigurno je onaj u Mostaru gdje će snage, u gradskom derbiju, odmjeriti Zrinjski i Velež. Pobjeda je jedina opcija za obje ekipe. Zrinjski pokušava ostati na prvoj poziciji, a budući da im se Slavija primakla na 6 bodova, svaki kiks na domaćem terenu je nedopustiv. Rođenim je sa druge strane, svaki bod iz gostiju 'zlata vrijedan' u borbi za opstanak u najelitnijem društvu.

Trener Plemića respektuje protivnika, ali smatraju da je Zrinjski bolja ekipa i da Velež nema šta tražiti pod Bijelim brijegom. Velež ove sezone igra dobro u gostima, ali im fali realizacije. Velež je unatoč teškoj situaciji najavio borbu za sva tri boda.

Predsjednik Zrinjskog Ivan Beus izjavio je da gostujući navijači neće biti pušteni na stadion, jer kako kaže, u jesenjem djelu prvenstva, Ultrasima nije dopušten odlazak u Vrapčiće.

Igrači Željezničara otputovali su na teško gostovanje u kod posljednjeplasirane ekipe Posušja. Domaći su motivisani subotnjom pobjedom u Laktašima te u borbi za opstanak im je neophodna pobjeda u ovom susretu. Teško je očekivati da će oslabljeni Željezničar, koji ne pamti pobjedu u gostima, u Sarajevo donijeti sva tri boda.

Trener tima sa Grbavice Demir Hotić nalazi se u teškoj situaciji jer u ovom susretu pored Pelaka, na Mokri dolac neće istrčati ni Cocalića, M. Bešlija, i Ređepija. Najveći problem treneru Plavih predstavlja pozicija golmana jer ni Šehić zbog kartona neće moći braniti u Posušju. Hotić na raspolaganju ima Gvozdića i Borića, ali ni jedan od njih dvojce do sada nije branio u Premijer ligi.

Zvijezda iz Gradačca gostuje na Koševu. Crveno-bijeli u susretu protiv Sarajeva ne mogu računati na trojicu vrlo bitnih igrača: golman Karić, Brković i Matić.

"Ušli smo u fazu velikih iskušenja. Naprije Željo, a sada Sarajevo. S obzirom na to da od 5. kola jesenjeg dijela nismo bili u prilici da računamo na sve raspoložive igrače, kao pravi profesionalci imamo motiva prikazati jednu dobru prezentaciju. Vjerujem da će utakmica biti vrlo interesantna za gledaoce, a na kraju neka slavi bolja ekipa", rekao je za Oslobođenje trener Zvijezde Ratko Ninković.

Sarajevu će ovo biti druga uzastopna utakmica na domaćem terenu, te, baš kao i protiv Borca, očekuju sva tri boda. Trener Bordo tima Mehmed Janjoš neće moći računati na Torlaka, a upitni su nastupi i mladog Janjoša te Ihtijarevića.

"Neće biti lako, ali mi imamo obavezu pred svojim vijernim navijačima, da pokažemo najbolje što možemo i upišemo pobjedu" rekao je strateg tima sa Koševa.

Od ostalih susreta interesantno će biti u Banjaluci gdje gostuje Široki brijeg. Orašje dočekuje Slobodu, Čelik Modriču, Slavija Laktaše, dok u Trebinju gostuje desetkovani Travnik.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije