"Moramo ostati na okupu"

Radiosarajevo.ba
"Moramo ostati na okupu"

Foto: fotoservis.info

Drugi poraz od Portugala u baražu za odlazak na svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku teško je pao igračima našeg nacionalnog tima.

Ćiro je nakon susreta pokušao utješiti svoje izabranike, ali mu nije uspjelo, tuga je bila prevelika.

"Teško je utješiti dečke, oni su shrvani. Kenan Hasagić je doživio živčani slom. Ali ovo je mlada momčad i ima potencijala za razvoj", rekao je Ćiro po završetku utakmice za BHT.

Kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić zbog kartona nije mogao nastupiti u ovom susretu, ali mu je ovo, kako kaže treće razočarenje.

"Ovo je već treći put i čini mi se da je svaki bio teži od prethodnog. Sav sam prazan", kaže Spahić za Dnevni avaz i dodaje: "Portugal je ipak velika ekipa. Stekao se utisak da su mogli postići još golova, ali dok nisu postigli prvi, bili smo u igri. Taj pogodak nas je dotukao. Više nije niti važno šta je bilo poslije toga. Tri puta dođeš dovde i ništa."

Igrači su dali maksimum

"Mislim da smo zaista dali maksimum. Čestitam svima, bez četiri igrača smo se dobro nosili s Portugalom, ali nije išlo. Nismo zabili taj gol koji smo priželjkivali. Svi smo ovo teško doživjeli. Večeras sam bio spreman dati život za prolaz na Svjetsko prvenstvo... Ali nije se moglo", rekao je za Dnevni avaz Nadarević.

"Sve je počelo idealno. Nismo bili nervozni, baš je bilo onako kako smo priželjkivali. Sve do gola, onda je sve bilo gotovo. Mlada smo država, lijepo je svaki put kada dođemo u priliku da se plasiramo na neko veliko takmičenje, ali ako vidimo da se jedan Novi Zeland plasirao, a mi ne, onda moramo biti tužni", rekao je Bajramović, koji je dostojanstveno zamijenio Rahimića.

Ibričić: Šansu smo propustili u Lisabonu

"Ne mogu a da se ne sjetim stative i dvije prečke. Mislim da je tu pala odluka o ovom baražu jer smo znali da će ova utakmica u Zenici biti mnogo teža od one u Portugalu. Ipak, bilo bi pogrešno dopustiti da nam se nakon ovog neuspjeha reprezentacija raspadne. Moramo ostati zajedno i boriti se dalje", kaže Ibričić.

"Naravno da smo utučeni, ali mislim da će se ova mlada selekcija sigurno ponovo izboriti za jednu ovakvu šansu", rekao je za Dnevni avaz Pandža koji je pozvao na očuvanje ekipe.

Ipak do toga, barem u punom sastavu neće doći jer se Muratović definitivno oprostio od nacionalnog dresa, a pred kraj reprezentativne karijere je i Rahimić. Sreća je što su ostali igrači relativno mladi, pa ova selekcija ima svijetlu budućnost.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije