Moj prelazak u Chelsea? To je fantazija

Radiosarajevo.ba
Moj prelazak u Chelsea? To je fantazija

Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola je prema procjeni upućenih novinara ''broj 1'' na popisu želja vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča kada je u pitanju izbor novog menadžera.

Abramovič je ranije ove sezone smijenio portugalskog trenera Andrea Villas-Boasa, te je na njegovo mjesto postavio Talijana Roberta Di Mattea kao privremenog menadžera do kraja sezone.

Iako Di Mattetu ide jako dobro na klupi, i dalje se puno govori o novom stručnjaku od iduće sezone. Dolazak Barcelone u London, gdje će njegova ekipa danas odigrati prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Chelseaja, samo je još pojačao intenzitet tih priča.

Guardiola nije ni trepnuo čak ni na sugestiju da bi u Chelseaju primao 10 miliona funti godišnje. Novinari su bili uporni uz saznanje da 41-godišnji stručnjak još uvijek nije potpisao novi ugovor s Barcelonom.

"To je samo hipotetski. To je fantazija. Ja sam trener Barcelone, a Chelsea ima dobrog trenera koji ostvaruje nevjerojatne rezultate. Nije korisno niti za Chelsea niti za Barcelonu da se o toj temi u ovom trenutku uopšte razgovara", rekao je Guardiola, te dodao: "Želim se koncentrirati samo na utakmicu u srijedu. To je ostvarenje mojih snova da sam ovdje uoči ovako velike utakmice".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije