Mohamed Salah se ispromašivao i ostavio Liverpool bez pobjede

0
Radiosarajevo.ba
Mohamed Salah se ispromašivao i ostavio Liverpool bez pobjede
Foto: EPA-EFE / Mohamed Salah

Newcastle i Liverpool odigrali su bez golova (0:0) u utakmici 16. kola engleske Premier lige.

Duel su obilježili promašaji Mohameda Salaha i odbrane Karla Darlowa.

Prvu opasniju šansu imao je Callum Wilson u 13. minuti. Na drugoj strani pokušao je Trent Alexander-Arnold, ali je odbranio Karl Darlow. Newcastle je zaprijetio još jednom u 33. minuti kada je šutirao Isaac Hayden.

Do kraja prvog poluvremena Liverpool je preko Mohameda Salaha imao dvije šanse, a pokušao je i Roberto Firmino u sudijskoj nadoknadi kada je Darlow još jednom odlično intervenisao, tako da su mreže ostale mirovati, piše SCSport.

U drugom poluvremenu Redsi su ponovo bili bolji. Šansu je imao Mane, a zatim i Salah, no rezultat se nije mijenjao. Firmino je još jednom bio blizu pogotka u 68. minuti. Alisson je fantastično odbranio udarac koji je uputio Ciaran Clark u 80. minuti.

Liverpool je pritiskao, a u 88. minuti imali su još jednu veliku šansu kada je glavom šutirao Firmino, a Darlow je odbranio. U nastavku akcije Salah nije mogao doći do lopte. Tako je upisao drugi uzastopni remi u Premier ligi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije