Modrić o Ronaldu i Messiju: Njihov nedolazak nije logičan

Radiosarajevo.ba
Modrić o Ronaldu i Messiju: Njihov nedolazak nije logičan
Foto: EPA-EFE / Luka Modrić najbolji FIFA igrač za 2018.

Hrvatski reprezentativac i vezni igrač Real Madrida Luka Modrić kazao je da je nedolazak Lea Messija i Cristiana Ronalda na dodjelu nagrade za najboljeg igrača svijeta nelogičan potez.

Podsjećamo, Modrić je ove godine s Realom osvojio Ligu šampiona, a na Svjetskom prvenstvu u Rusiji vodio je Hrvatsku do finala, gdje su “Vatreni” poraženi od Francuske.

"Njihov nedolazak nije logičan. Ispada da trofeji imaju važnost i vrijednost samo kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema fudbalu i navijačima. Ronaldo i Messi dva su fenomena, iznad svih po kvalitetama", kazao je Modrić i dodao.

"Ali ovdje je riječ o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod selektora, trenera, igrača, legendi fudbala, novinara i navijača. Ili su oni svi u zabludi? Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda treba dati sve trofeje Messiju i Ronaldu dok god budu igrali i ukinuti bilo kakve izbore", izjavio je Modrić za Sportske novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije