Mladi Zmajevi večeras igraju utakmicu za Europsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Mladi Zmajevi večeras igraju utakmicu za Europsko prvenstvo
Foto: NSBiH / "Zmajići" petim uzastopnim trijumfom sigurno koračaju ka Europskom prvenstvu

Odavno Bosna i Hercegovina nije imala grupu talentovanijih fudbalera i jednog izuzetno talentovanog i sposobnog mladog stručnjaka na klupi kao što je to Vinko Marinović.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u seriju fantastičnih reziltata. Nakon poraza od Švicarske u gostima i Rumunije na domaćem terenu, upisali smo pet vezanih pobjeda. Padali su redom Portugal (3:1), Wales u gostima (4:0), Wales na domaćem terenu (1:0), Lihtenštajn u gostima (4:0) i prije četiri dana Švicarska rezultatom 3:0.

Dovoljno je to za prvo mjesto nakon osam odigranih kola u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Naša reprezentacija skupila je 18 bodova, tri više od Rumunije i pet više od Portugala s tim da ove dvije reprezentacije imaju utakmicu manje u odnosu na izabranike Vinka Marinovića.

Večeras (18:00) će izabranici Vinka Marinovića gostovati kod prvog pratioca na tabeli - Rumunije, a u posljednjem kolu imaju još jedan težak ispit - gostovanje kod Portugala. Na muci se poznaju junaci, a Gojak, Demirović, Menalo, Memija, Mihojević, Kuzmanović, Čataković, Šerbečić i drugovi predovđeni Marinovićem imaju potrebni kvalitet, volju, želju, motiv i hrabrost da ostvare dobre rezultate u posljednja dva kola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije