Mladi Holanđani prejaki za vršnjake iz BiH

Radiosarajevo.ba
Mladi Holanđani prejaki za vršnjake iz BiH


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine do 17 godina poražena je od selekcije Holandije u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacioni turnir grupe 6 igra se u Sarajevu, a susret između Holandije i BiH, igranom na Grbavici prisustvovao je i selektor A reprezentacije Safet Sušić.

"Ovdje nisam zato što bih morao biti nego čisto zato što smatram da dolazak selektora "A" reprezentacije puno znači našim mladićima, a i ko zna možda među njima vidim nekog budućeg Spahića, Misimovića ili Džeku", rekao je Pape za portal Reprezentacija.ba pred početak meča na Grbavici.

Ipak, to nije mnogo pomoglo izabranicima Sakiba Malkočevića koji su poraženi sa 3:0.

Čuvar naše mreže Kjosevski kapitulirao je već u sedmoj minuti kada je njegovu mrežu zatresao Ake. Na 2:0 povisio je Haye u 52. minuti, a konačnih 3:0 postavio je rezervista Branco van den Boomen.

Boje naše države u ovom meču branili su:  Vedran Kjosevski, Adis Omerbasić, Dušan Milosević, Josip Čorluka, Josip Jozić, Jozo Ivanković, Mijat Gacinović (Mirko Marić 69), Aldin Husović (Senad Čorović 55), Haris Ribić, Ervin Jusufović, Semir Musić (Faris Handžić 41).

Sljedeći meč izabranici Sakiba Malkočevića igraju 28. oktobra protiv Engleske na stadionu Asim Ferhatović Hase od 14:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije