Veliki uspjeh: Mladi bh. golman potpisuje ugovor sa Freiburgom

Fena
Veliki uspjeh: Mladi bh. golman potpisuje ugovor sa Freiburgom
Juniorski reprezentativac BiH i talentirani nogometni golam Elvin Kovač uskoro bi mogao potpisati ugovor sa njemačkim bundesligašem Freiburgom.

Klub koji je u prvenstvu osvojio sedmom mjesto i osigurao učešće u kvalifikacijama za Europsku ligu, uskoro bi mogao dobiti još jedno pojačanje među stativama, u vidu mladog Kovača koji uživa veliku podršku trenera.

"Interes za mene pokazalo je još nekoliko bundesligaša, ali ostajem vjeran klubu u kojem ću imati priliku da branim i dalje napredujem. Drago mi je što će Freiburg igrati europska takmičenja i vjerujem da mogu napraviti zapažene rezultate i iznenaditi cijelu Europu. Volio bih u duelu protiv mog kluba vidjeti Želju ili Sarajevo", izjavio je Kovač.

Kovač je od 2014. član Freiburga, a dobre odbrane dovele su ga i do dresa U-19 reprezentacije BiH, a u nekoliko navrata bio je na spisku selektora Tonija Karačića.

"Uvijek sam se potajno nadao da ću jednog dana zaigrati za BiH i ta se želja ispunila. Nadam se da ću se u 2017. godine izboriti i za mjesto prvog golmana U-19. Nadam se da će u NSBiH još više pažnje posvetiti našim talentovanim nogometašima širom svijeta i svi oni imaju jednu zajedničku želju, dres reprezentacije BiH", kazao je Kovač.

Uzor u nogometu mu je Asmir Begović, kojeg jednog dana želi zamijeniti među stativama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije