Mlada reprezentacija BiH u nogometu razbila vršnjake iz Moldavije

Radiosarajevo.ba
Mlada reprezentacija BiH u nogometu razbila vršnjake iz Moldavije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa današnje utakmice
Mlada nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je vršnjake iz Moldavije sa 4:0 u okviru kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

Utakmica je odigrana na teškom terenu Doline ćupova, koji je poslije obilnih padavina koje su danas zadesile glavni grad bio dosta natopljen i nezgodan za igru.

Ipak, mogli smo vidjeti dosta već u uvodnim minutama. Dva puta je prijetio Demirović, ali bezuspješno, a onda velika prilika za Moldavce. Sam je pred golom Kovačevića ostao Gulceac, ali je promašio loptu…

Zmajići su nakon toga uspjeli uspostaviti inicijativu, te su bili bolja ekipa na terenu. Kruna dobre igre stigla je u 23. minuti kada je Zinedin Mustedanagić ubacio iz kornera, a mrežu gostiju zatresao Besim Šerbečić.

U 35. minuti prilika za Ermedina Demirovića, koji iz dobre pozicije šutira preko gola.

Kada se činilo da će se na odmor s minimalnom prednošću BiH, na scenu je stupio Mustedanagić, koji na asistenciju Demirovića sjajno pogađa za 2:0 i veliku prednost Zmajića s kojom su otišli na odmor.

Drugo poluvrijeme nije donijelo previše toga novoga.

Zmajići su nastavili dominirati na terenu i igrati dosta borbeno, te se gosti u takvoj postavci snaga nisu najbolje snalazili.

Do trećeg gola Bosna i Hercegovina dolazi nakon deset minuta igre, a ponovo smo vidjeli istu kombinaciju kao kod drugog gola

Demirović je sjajno izbacio Mustedanagića, koji postiže svoj drugi gol na današnjoj utakmici i obezbjeđuje svom timu mirnu završnicu susreta.

Prijetili su snažnim udarcima sa distance Ćavar i Šabanadžović, ali je dobar bio i Brinza na golu gostiju.

Ćavar je drugi put bio nešto precizniji, te je u 73. minuti sjajnim udarcem sa 17-18 metara savladao golmana Moldavaca za velikih 4:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije