Misimoviću nedostaju tri asistencije do istorije

Radiosarajevo.ba
Misimoviću nedostaju tri asistencije do istorije

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Zvjezdanu Misimoviću nedostaju samo tri asistencije kako bi srušio rekord Bundeslige koji je postavio Andreas Herzog prije 14 godina.

Tadašnji igrač Werdera iz Bremena u sezoni 1994/95. uspio je upisati čak 20 tačnih dodavanja u Bundesligi, dok se naš Misimović trenutno nalazi na brojci od 18 asistencija, što je najviše od svih bundesligaških igrača ove sezone.

Koliko je Misimović superioran u odnosu na ostale igra;e, najbolje govori podatak da drugoplasirani Arnold Bruggink iz Hannovera ima tek 10 uspješnih dodavanja za pogotke svojih saigrača.

Kada je u pitanju Bundesliga, Misimović je uz 18 asistencija dodao i šest pogodaka, dok je Grafite trenutno najbolji strijelac prvenstva sa 20 golova, a upisao je i četiri asistencije.

Džeko je postigao 16 golova uz pet asistencija. Zjedno ubojiti tandem Wolfsburga ima ima 27 asistencija. Trio Wolfsburga Misimović – Grafite – Džeko ujedno je najubojitiji u Bundesligi, a kombinovano su postigli 65 pogodaka, računajući prvenstvo, Evropu i Kup Njemačke.

Od pomenute trojke ubojitiji je samo napad Barcelone (Eto’o – Messi - Henry, postigli 84 pogotka), ali nijedan od navalnih igrača katalonskog tima nije ni blizu Misimovića kada su u pitanju asistencije.

Do kraja sezone u Njemačkoj ostalo je još sedam kola, pa je sasvim izvjesno da bi naš internacionalac mogao preteći Herzoga na listi najboljih asistenata ikada i tako ostati upisan u istoriju Bundeslige.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije