Misimović: Želimo sve završiti u Talinu

Radiosarajevo.ba
Misimović: Želimo sve završiti u Talinu

Želimo sve riješiti već u Talinu i ne dozvoliti sebi luksuz da zavisimo od ishoda drugih utakmica ili da baraž moramo "ganjati" protiv evropskog prvaka Španije, rekao je juče Zvjezdan Misimović, fudbalski A reprezentativac BiH.

Najbolji bh. fudbaleri već četvrti dan u Sarajevu se pripremaju za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Estonije u Talinu (10. oktobra) i Španije u Zenici (14. oktobra). Svi su složni da pitanje plasmana u baraž treba riješiti pobjedom u subotu.

Vezano: Ćiro se plaši osvete Estonaca

"Svi imamo istu želju. Međutim, ne zavaravamo se da će biti lako u Talinu. Znamo njihove kvalitete, bez obzira što smo ih u Zenici porazili sa uvjerljivih 7:0. Naravno, još nije sigurno da će i Tuska pobijediti u Belgiji. U slučaju pobjede Belgijanaca mi smo sigurni u baražu, bez obzira na ishod sureta u Talinu, ali ipak moramo gledati samo na nas jer ne želimo zavisiti od drugih", rekao je Misimović.

Prvotimac njemačkog prvaka Wolfsburga naglasio je da subotnjeg protivnika treba shvatiti maksimalno ozbiljno.

"Opuštanja u Estoniji sigurno neće biti. Svi znamo da nam je ovo velika šansa. Estoniju moramo doživjeti kao da igramo sa Španijom. U svaku utakmicu ulazimo jedanako motivisani i tako će biti i sada. U prilog nam ide i odlična forma cijele ekipe. Svi naši reprezentativci su nosici igre u svojim klubovima. Vedad Ibišević je proradio, Edin Džeko je ponovo u staroj formi, tako da se ne bojim gostovanja u Estoniji. Vjerujem u nas i u našu pobjedu", dodao je Misimović.

Pjanić: Nismo oslabljeni

Miralem Pjanić uz golmana Nemanju Supića, zbog žutih kartona neće imati pravo nastupa u Talinu, ali vjeruje u pobjedu svojih kolega.

"Pred nama je i više nego važna utakmica. U prilici smo da u Talinu ispišemo nove stranice istorije bh. fudbala. Zato ne smijemo dozovoliti sebi da Estonci naprave iznenađenje i dovedu nas u situaciju da protiv evropskog prvaka Španije rješavamo pitanje drugog mjesta u Grupi 5. Moramo pobijediti u Estoniji, a drago mi je što će i naši navijači biti uz nas. Trebaju nam ta tri boda iz Talina, jer bi nam onda utakmica sa Špancima mogla biti i neka vrsta priprema za baraž. Moramo pobijediti u Estoniji", rekao je mladi bh. reprezentativac Miralem Pjanić, te dodao:

"Bez obzira što Supić i ja ne možemo igrati, a Salihović i Spahić imaju lakše povrede, vjerujem da nećemo biti oslabljeni. Naša ekipa ima niz izvrsnih igrača i svaki od nas može biti odgovarajuća zamjena za bilo koga", završio je Pjanić, koji se takođe žalio na manje bolove u mišiću, ali će biti spreman za Španiju.

Hasagić na golu reprezentacije

Nakon duže pauze zbog povrede, odnosno napuknuća tetive, u A tim konačno se vratio i golman Kenan Hasagić. Selektor Miroslav - Ćiro Blažević još ranije je najavio da će on braniti u Talinu.

"Iako još nisam počeo braniti za svoj klub i još osjetim bolove pri degažiranju lopte ipak ću biti spreman za Talin. Najvažnije da sam fizički potpuno spreman. Selektor daje konačnu odluku hoću li stati na gol ili ne. Na njemu je da odluči, a na meni da opravdam povjerenje", istakao je Kenan Hasagić.

nezavisne/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije