Misimović upitan za okršaj u Zenici

Radiosarajevo.ba
Misimović upitan za okršaj u Zenici

Na današnjoj konferenciji za novinare, selektor naše reprezentacije Ćiro Blažević potvrdio je da će na teren istrčat najvjerovatnije Pandža, Bajramović i Pjanić, umjesto suspendiranih Spahića, Rahimića i Muratovića, a šansu bi mogao da dobije i debitant Haris Medunjanin.

Baraž: BiH vs. Portugal

"Nažalost, trojica važnih igrača su suspendirani i sutra neće moći da nastupe. No, siguran sam da će igrači, koji će ih zamijeniti, iskoristiti priliku", izjavio je Blažević na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodao je da još nije siguran da li će Misimović biti spreman zbog povrede koljena.

"Misimović ima određenih problema s koljenom i ne znam da li će biti u stanju da odigra sutrašnji meč. Na današnjem treningu u 15 sati vidjet ću da li mogu računati na njega", kazao je Blažević.

Dodao je da očekuje tešku utakmicu, ali da vjeruje da njegov tim može da iznenadi favorizirane Portugalce i plasira se na SP.

"Portugalci su favoriti. Dolaze nam u goste s golom prednosti i mi ćemo morati da napravimo nadljudske napore i tako renomiranu ekipu bacimo na koljena. Lagao bih kada ne bih priznao da oni imaju kvalitetniju ekipu. No, ne pobjeđuju uvijek bolji. Mislim da neće biti prvi put da odlučnija i hrabrija ekipa pobijedi ekipu koja je bolja", izjavio je selektor reprezentacije BiH, koja je danas dobila i novog zlatnog sponzora - BH Telecom.

Blažević je novinarima saopćio imena igrača koji će započeti sutrašnji meč: Hasagić, Nadarević, Jahić, Pandža, Bajramović, Pjanić, Ibričić, Salihović, Misimović (Medunjanin), Džeko, Ibišević.

Susret između BiH i Portugala na rasporedu je u srijedu na stadionu Bilino polje u 20.45 sati. Sudit će italijanski arbitri s Robertom Rosettijem na čelu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije