Misimović strijelac u pobjedi Wolfsburga (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Misimović strijelac u pobjedi Wolfsburga (VIDEO)

Aktualni njemački nogometni prvak Wolfsburg na impresivan je način otvorio novu sezonu Bundeslige. Na svojoj je Volkswagen-Areni s 2-0 svladao Stuttgart, trećeplasirani tim prošle sezone.

U otvarajućoj utakmici sezone Wolfsburg je pokazao da je zadržao sjajnu igru iz prve polovice ove godine, unatoč odlasku trenera Felixa Magatha u Schalke.

Tokom cijele je utakmice bio bolji suparnik, ali konačna je nagrada došla tek u drugom poluvremenu. Najprije je u 71. minuti Christian Gentner gurnuo loptu na vrh šesnaesterca prema Zvjezdanu Misimoviću. Reprezentativac Bosne i Hercegovine prelijepim udarcem matirao nemoćnog Jensa Lehmana.

Osvajanje tri boda potvrdio je 11 minuta kasnije najbolji strijelac prošle sezone, Brazilac Grafite. S desne je strane projurio pokraj Serdara Tascija i preciznim udarcem zaključio uspješnu bundesligašku premijeru novog trenera Armina Veha.

Misimović i Džeko su na terenu provelii svih 90. minuta, a treba naglasiti da je i Džeko nekoliko puta zaprijetio golu Stuttgarta.

http://www.youtube.com/watch?v=wmNZpAIzGIA&feature=player_embedded


totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije