Misimović na listi najboljih u Evropi

Radiosarajevo.ba
Misimović na listi najboljih u Evropi

Nakon osvajanja titule sa Wolfsburgom i dobrih igara reprezentacije Bosne i Hercegovine, očito je bilo da će i Zvjezdan Misimović ući u izbor najboljih evropskih nogometaša.

Goal.com je i obrazložio zbog čega je to naš reprezentativac na listi velikih imena....

"Odigrao je samo tri bundesligaške utakmice za Bayern prije nego što je otišao u Bochum. Nakon što je tamo oduševio fudbalske poklonike, prešao je u Nurnberg, odakle ga je Felix Magath za 3,9 miliona funti doveo u Wolfsburg. U vučijem gradu imao je zadatak da zamijeni ljubimca domaćih navijača, Marcelinha. No, navijači Wolfsburga brzo su zaboravili Brazilca, obzirom da je Misimović pokazaso svoj raskošni talenat.

Već u prvoj zvaničnoj utakmici protiv Kelna postigao je pogodak, a veliki doprinos dao je i u trijumfu u posljednjem kolu protiv Werdera, kada je njegov tim na Wolfsburg Areni osigurao naslov prvaka Bundeslige. Najbitniji čovjek Wolfsburgove ekipe nakon Grafitea i Džeke koji su ukupno postigli 54 gola, definitivno je Misimović, koji je bio dirigent Wolfsburgovog orkestra
", stoji u priopćenju Goal.com portala.

U cijelom tekstu navedeno je i da je Misimović najbolji asistent bundes lige svih vremena a spomenuta je i reprezentacija Bosne i Hercegovine...

BiH ima dobre šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo, dok će Wolfsburg prvi put u istoriji igrati Ligu evropskih prvaka, a uz to će braniti naslov prvaka Njemačke. U oba tima, glavnu riječ će voditi Zvjezdan Misimović.

Misimović je iza sebe ostavio imena poput Terrya, Luis Fabiana, Robinha, Pata i ostalih...

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije