Mirza Varešanović: Pozivam sve ljubitelje fudbala da sutra dođu na Koševo

Radiosarajevo.ba
Mirza Varešanović: Pozivam sve ljubitelje fudbala da sutra dođu na Koševo

Fudbalski klub Olimpic sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega. Prvi susret odigran na stadionu Pecara završen je rezultatom 1:1. Šef struke ekipe s Otoke ističe kako je Široki Brijeg pred ovaj duel favorit, ali dodaje kako će i Olimpic tražiti svoje prilike. 

"Sigurno je da je ova utakmica jako bitna za nas. Ja ne volim stavljati pritisak na igrače i ne želim pričati o nekim historijskim utakmicama. Olimpicu se ukazala prilika da izađe u Evropu i da osvoji prvi trofej i sigurno je da ćemo uraditi sve što je u našoj moći i da dođemo do zacrtanog cilja. Široki Brijeg je u prednosti pred sutrašnju utakmicu, prije svega jer su navikli na ovakve utakmice. Već više od deset godina nalaze se u samom vrhu bh. fudbala i imaju veliko iskustvo iza sebe. U svojoj riznici trofeja već imaju i dva osvojena Kupa. I ove sezone imaju odličan igrački kadar, ali sigurno je da ćemo i mi tražiti svoju priliku", kaže Mirza Varešanović, šef stručnog štaba Olimpica za Radiosarajevo.ba

Olimpic će u revanš susret sa Širokim Brijegom ući oslabljen neigranjem dva vrlo važna igrača, a Varešanović ne krije da je to veliki gubitak za njegovu ekipu. Finale Kupa Bosne i Hercegovine zbog suspenzije će propustiti Bugojanac Sulejman Smajić, dok je povrijeđen Brazilac iz Sao Paola, Hugo Alexandrino Souza. 

"Sigurno je da će nam Sulejman Smajić i Hugo Alexandrino mnogo nedostajati. Ja bih volio da su oni spremni, ali mi moramo igrati i bez njih i tražiti svoju priliku. Želim još samo iskoristiti ovu priliku kako bih pozvao sve ljubitelje fudbala na stadion Asim Ferhatović Hase", kaže šef stručnog štaba Olimpica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije