Mirza Varešanović: Imamo svoje šanse protiv Spartaka, Stanić blizu Olimpica

Radiosarajevo.ba
Mirza Varešanović: Imamo svoje šanse protiv Spartaka, Stanić blizu Olimpica

Fudbalski klub Olimpic danas je saznao ime protivnika u prvom pretkolu Evropske lige. Ekipa s Otoke odmjerit će snage sa Spartakom iz Trnave. Ekipa iz Trnave već je gostovala u Bosni i Hercegovini, a u sezoni 2009./2010. iz Evropske lige izbacilo ih je Sarajevo. 

"Sigurno da mogu biti zadovoljan s obzirom na to da nismo bili nosioci. Ovo je protivnik po mjeri, posebno kada pogledamo koga smo sve mogli dobiti. Vjerujem u svoju ekipu i mislim da imamo svoje šanse", kaže Varešanović za Radiosarajevo.ba.

Ekipa koju s klupe predvodi bivši trener Sarajeva u slučaju prolaska dalje bila bi praktično nosilac u drugom pretkolu Evropske lige, s obzirom na to da će Olimpic u tom slučaju preuzeti koeficijent Spartaka.

"Kada bismo prošli Spartaka bili bismo nosioci, ali trebamo ići korak po korak. Nijedan protivnik nije lagan. Okrenuo bih se prvoj utakmici, a mi ćemo iskoristiti ovo vrijeme da prikupimo što više informacija o protivniku. Istaknuo bih još jednom kako mislim da imamo svoje šanse u ovom duelu", kaže Varešanović. 

Bivši kapiten Željezničara, Srđan Stanić, blizu je prelaska u redove Olimpica, a Varešanović ističe kako još uvijek detalji nisu dogovoreni. 

"Što se tiče Evrope, mislim da smo zaokružili igrački kadar. Što se tiče prvenstva, postoji mogućnost da dovedemo još neke igrače. U pregovorima smo sa Stanićem i postoji velika mogućnost da potpiše ugovor s Olimpicom, ali još uvijek ništa nije završeno", ističe Varešanović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije