Mirovale mreže u Mostaru: Remizirali HŠK Zrinjski i FK Tuzla City

0
Radiosarajevo.ba
Mirovale mreže u Mostaru: Remizirali HŠK Zrinjski i FK Tuzla City
Foto: HŠK Zrinjski/Facebook / Golman gostiju bio nesavladiv

Ekipe Zrinjskog i Tuzla Cityja podijelile su bodove u zaostaloj utakmici 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nismo vidjeli golove u njihovom okršaju, iako je bilo mnogo šansi na obje strane. Posebno se danas istakao francuski golman među stativama Tuzla Cityja Malcolm Barcola, koji je bio nesavladiv za Nemanju Bilbiju i društvo.

Na drugoj strani je u jednom navratu i Antonio Soldo spasio svoj tim, pošto je zaustavio mladog Haruna Karića u situaciji jedan na jedan.

CIK: 49 političkih stranaka nije podnijelo godišnji finansijski izvještaj, uputit će im urgenciju

CIK: 49 političkih stranaka nije podnijelo godišnji finansijski izvještaj, uputit će im urgenciju

Trener FK Tuzla City hitno primljen u bolnicu: Oglasio se klub i otkrio o čemu je riječ

Trener FK Tuzla City hitno primljen u bolnicu: Oglasio se klub i otkrio o čemu je riječ

Prvo poluvrijeme

Prvu pravu šansu vidjeli smo već u 6. minuti. Niko Janković se namjestio na 17 metara od gola i odlično šutirao, ali divnom paradom je taj udarac zaustavio Malcolm Barcola na golu gostiju.

Pet minuta poslije prijeti i Tuzla City. Nakon dobrog poteza Alassanea Diabyja krenuo je kontranapad, a na kraju Antonio Soldo brani solidan šut Miće Kuzmanovića s dvadesetak metara.

U 19. minuti Petar Sučić šutira s distance, a Barcola uz manje poteškoće uspijeva ukrotiti loptu. Na drugoj strani je dalekometnim udarcem uzvratio Petar Mišić, ali je lopta otišla pored gola.

Uslijedio je miran period utakmice, a onda u 36. minuti veliku priliku ima Tuzla City. Dario Ferreyra je lijepo proigrao Allana Eleoueta na desnoj strani, Švicarac potom odigrava sjajnu povratnu loptu za Mišića, ali njegov udarac sa 7-8 metara brani Soldo.

Posljednju priliku u prvom dijelu imao je mostarski tim. Slobodan Jakovljević je ubacio, Janković dobro šutira, ali lopta ide malo pored stsative. Barcola je bio savladan.

Drugo poluvrijeme

Domaći su na samom startu drugog dijela nastavili dominirati, ali nisu mogli stvoriti priliku. No, ona se ukazuje u 60. minuti nakon velike greške veznog reda gostiju.

Nemanja Bilbija tada izlazi sam pred Barcolu, ali sjajni francuski golman ga zaustavlja i ostaje 0:0.

U 63. minuti Bilbija lijepo proigrava rezervistu Matiju Malekinušića, on je uspio i probaciti loptu pored Barcole, ali je sustiže Jasmin Čeliković i spašava Tuzla City.

Deset minuta poslije Irfan Hadžić dobro šutira glavom, ali još jednom odlično brani sigurni Barcola.

Ogromnu je priliku u 75. minuti imao mladi Karić, koji je istrčao sjajan kontranapad i izašao sam pred Soldu, ali golman Zrinjskog brani njegov udarac.

Novu šansu na drugoj strani je imao Hadžić, ali je ovaj put izblokiran, kao i udarac Bilbije iz slobodnjaka sa 17 metara u 84. minuti.

Do kraja je ostalo 0:0, piše SC Sport.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Zrinjski – Tuzla City 0:0

Zrinjski: Soldo, Bekić (od 83. Memija), Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Ilinković (od 46. Zubairu), Sučić, Janković (od 83. Sablić), Tičinović (od 62. Malekinušić), Ćuže (od 62. Hadžić) i Bilbija.

Tuzla City: Barcola, Nukić (od 87. Mešinović), Šukilović, Čeliković, Mehidić, Dario (od 71.Hrkač), Diaby, Mišić (od 66. Karjašević), Karić, Kuzmanović, Eleouet (od 86. Mendeš).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije