Miroslav Stevanović novi igrač Seville

Radiosarajevo.ba
Miroslav Stevanović novi igrač Seville

Bh. reprezentativac Miroslav Stevanović i definitivno je novi igrač španske Seville, nakon uspješno okončanih ljekarskih pregleda, potvrđeno je iz španskog primeraligaša. Sjajni veznjak koji je dosad nastupao za novosadsku Vojvodinu, u naredne četiri godine igraće za jedan od najuglednijih španskih klubova čije boje, s dosta uspjeha, brani kapiten našeg nacionalnog tima Emir Spahić.

Stevanović je najavljen kao veliko pojačanje, a Andalužani će za njegove papire Vojvodini platiti oko 1.6 miliona eura. Bh. reprezentativac za svoj novi klub mogao bi debitovati već u subotu kada će njegov tim ugostiti Osasunu. 

Doveden je kao zamjena za španskog reprezentativca Alvara Negreda, koji će Sevillu vjerovatno napustiti vrlo brzo zbog nezavidne finansijske situacije u kojoj se klub nalazi. 

Miroslav Stevanović rođen je u Zvorniku 29. jula 1990. godine. Kroz karijeru je nastupao za Drinu, Palić, Borac iz Banja Luke i Vojvodinu. Za nacionalni tim odigrao je pet utakmice uz jedan postignut pogodak. U Sevilli bi trebao igrati naredne četiri godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije