Ćiro Blažević: U cijeloj karijeri najviše me je impresionirao Safet Sušić

Radiosarajevo.ba
Ćiro Blažević: U cijeloj karijeri najviše me je impresionirao Safet Sušić
Fena / Miroslav Ćiro Blažević
Legendarni Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor reprezentacija BiH i Hrvatske, izjavio je ovih dana kako ga je tokom cijele karijere, svojim igrama, najviše impresionirao donedavni selektor bh. Zmajeva Safet Sušić.

On je bez dlake na jeziku dao svoje mišljenje o Mamiću, Šukeru, Modriću, cjelokupnoj nogometnoj sceni na Balkanu, ali i otkrio razloge zbog kojih je otišao u penziju, prenosi Goal.com.

"Teško pitanje, sinko moj. Ja sam otišao u penziju jer me otjerala moja dob, ne moje fizičko i duševno stanje. Nikad bolji trener nisam bio nego sad. Prije sedam godina da ne govorim," rekao je Ćiro.

Dodao je da su mu Mamić i Šuker "napravili najveće zlo" i to ne samo njemu, nego i rezultatima hrvatske reprezentacije.

"Da nisu imali taj antagonizam prema meni, da su me uzeli kao nekog lijevog savjetnika, mi bi bili prvaci Europe sto posto, sto posto. Mamić i Šuker imaju tako veliki ego, misle da ne trebaju imati pored sebe nikoga tko bi im mogao uzeti dio njihovog značaja, pa su me bacili kao zadnje smeće u stranu," iskreno je kazao Ćiro.

Osvrnuo se i na nedavne izjave u medijima koje se tiču Luke Modrića, kazavši kako su svi pomalo nepravedni prema čovjeku koji je najveći ambasador Hrvatske.

Na kraju, Ćiro je i otkrio tko ga je najviše impresionirao tijekom cijele karijere.

"Ne mogu nikoga suprotstaviti Šukeru i Bobanu, ali mene je u karijeri najviše impresionirao Safet Sušić. Gledao sam jednu utakmicu u Parizu s Dragoslavom Šekularcem, a on mi kaže kako je Sušić bolji i od njega", zaključuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije