Mirko Hrgović o povratku u reprezentaciju: "Cilj je napraviti stalnu jezgru igrača"

0
Radiosarajevo.ba
Mirko Hrgović o povratku u reprezentaciju: "Cilj je napraviti stalnu jezgru igrača"
Foto: N/FSBiH / Mirko Hrgović

Drugog dana priprema reprezentacije BiH za prijateljske susrete s Engleskom i Italijom, medijima se obratio pomoćnik u našem stručnom štabu Mirko Hrgović, koji se vratio u naš državni tim nakon puno godina, ali u drugoj ulozi.

"Što se tiče prvog dana, neko upoznavanje nas s ekipom je bilo i uvodni trening koji je protekao u najboljem redu, izuzev manjih problema koje imamo s golmanom Vasiljem i Džekom. Ostalo je prošlo u najboljem redu i nastavljamo dalje po programu kojeg smo zacrtali", rekao je Hrgović.

Osvrnuo se potom na svoju novu ulogu u reprezentaciji.

Majstorski: Ivica Puljić još jednom očitao lekciju Aleksandru Vučiću!

Majstorski: Ivica Puljić još jednom očitao lekciju Aleksandru Vučiću!

"Ja sam već šest ili sedam godina u ovom poslu, u nekoj drugoj ulozi i prešaltao sam se. Što se tiče reprezentacije, intenzivno pričamo i razmišljamo o onome što nas čeka, tako da u ovom periodu sve dobro funkcioniše i dobro se nadopunjujemo. Ima dosta i različitih mišljenja, što je uvijek dobro", dodao je Hrgović.

Hrgović se osvrnuo i na izjavu selektora Sergeja Barbareza kako je ovo najgori termin za sve reprezentativce jer je završena sezona.

"Njemu nije bilo drago igrati te utakmice jer ih je imao puno tokom cijele sezone. Meni je uvijek bilo drago igrati, ali termin svakako nije dobar. Prvenstva su duga i igrači su u periodu u kojem imaju odmor. Imamo dvije utakmice protiv stvarno jakih protivnika. Ja nisam imao priliku igrati ni s Englezima ni s Italijanima i to je svakako izazov. Naš plan je da ta jezgra reprezentacije bude stalna, da se teško upada i teško ispada. Pričali smo o tridesetak imena, ali smo ostali bez sedam ili osam igrača koje smo popunili s igračima iz U-21 reprezentacije. To je i njima velika prilika, a i nama da vidimo na koga možemo računati u budućnosti", zaključio je Hrgović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije