Miralem Pjanić: Juventus može ponovo pobijediti Barcelonu

Anadolija
Miralem Pjanić: Juventus može ponovo pobijediti Barcelonu
Bh. fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić smatra da njegov Juventus, koji je već jednom savladao Barcelonu na domaćem terenu, može to ponovo učiniti.

Stara dama u utorak uvečer je remizirala 1:1 u Lisabonu sa Sportingom, pa postoji opasnost da ne prođe grupnu fazu Lige prvaka ukoliko ne savlada Barcu pred svojim navijačima.

"Već smo jednom 'tukli' Barcelonu na domaćem terenu prošle sezone i možemo to ponovo uraditi. Kada dođe vrijeme daćemo sve od sebe, želimo osvojiti šest bodova iz preostale dvije utakmice", rekao je Pjanić za italijanske medije i nastavio:

"Uvjeravam vas da nije lako doći u Lisabon i pobijediti sa 3:0 ili 4:0. Možda javnost podcjenjuje naše rivale, jer su Sporting i Olympiakos dobri timovi, posebno defanzivno. Odlično se zatvore pozadi i onda idu u brze kontre, pa ako niste savršeni bićete u nevolji. To se nama dogodilo u prvom poluvremenu protiv Sportinga, ali smo u nastavku postigli veoma važan gol."

Juventus je prošle sezone u četvrtfinalu savladao Barcelonu sa 3:0 u Torinu, a zatim odigrao 0:0 na Camp Nou i prošao dalje. Kasnije je Juve stigao do finala Lige prvaka u kojem je sa 1:4 poražen od Real Madrida.

Nakon četiri odigrana kola u grupi "D" Lige prvaka Barcelona je lider sa deset bodova, slijede Juventus sa sedam, Sporting sa četiri i Olympiakos sa bodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije