Španski mediji: Miralem Pjanić i njegova tri saigrača žestoko kritikovani

1
Radiosarajevo.ba
Španski mediji: Miralem Pjanić i njegova tri saigrača žestoko kritikovani
Foto: barcablaugranes.com / Miralem Pjanić/Arhiva

Barcelona je sinoć na Camp Nou svojim navijačima priredila još jedno razočarenje, pošto je remizirala (1:1) s ekipom Eibara.

Tako su se Katalonci dodatno udaljili od osvajanja šampionskog naslova, a Marca je još jednom posvetila opširan tekst analizi ovog meča.

U analizi je na oštre kritike naišao i reprezentativac BiH Miralem Pjanić, kao i ostatak veznog reda, odnosno njegova tri saigrača. U pitanju su Griezmann, De Jong i Dest.

“Vezni red nije znao da upravlja igrom i da kontroliše utakmicu, što je uzrokovalo značajan nedostatak prilika. Nekoliko igrača nije skoro ništa pridonijelo ofanzivnoj igri ekipe, što se događa često. Griezmann, Pjanić, De Jong ili Dest su lutali terenom i bez stvaranja opasnih prilika. Araujo je bio opasniji od bilo koga od njih”, piše Marca u svojoj analizi u kojoj detektuje probleme zbog kojih je Barca već ispustila 20 bodova, a sezona nije ni na polovini.

Podsjećamo, Pjanić je sinoć po drugi put zaredom bio starter u ekipi Barce, nakon što je odigrao sjajno protiv Valladolida prošle sedmice, piše scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije