Miodrag Ješić nije više trener FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Miodrag Ješić nije više trener FK Sarajevo

Nakon poraza FK Sarajevo, na domaćem terenu, od tuzlanske Slobode i neuspjeha u Kupu BiH, šef stručnog štaba Miodrag Ješić nije više trener Bordo tima.

Iako je, nakon dolaska u septembru prošle godine, predstavljen kao veliko pojačanje Bordo kluba, nakon prve utakmice Kupa protiv Slobode, kulminirao je pritisak javnosti kako on nije najbolje rješenje. 

Navijači Sarajeva: Ješiću odlazi (VIDEO)

"Nažalost, ostvareni rezultati na početku proljetnog dijela takmičarske sezone 2015/16 nisu bili zadovoljavajući. Posljednja utakmica donijela je izuzetno lošu igru našeg tima, kao i lošu atmosferu unutar svlačionice zbog čega su šef stručnog štaba Miodrag Ješić i Upravni odbor kluba dogovorili sporazumni raskid ugovora", kazao je Predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica i dodao da se klub rastao sa  Ješićem u prijateljskoj atmosferi i bez ikakve štete po klub.

Tužno koševsko proljeće: Ješićeva revolucija donijela loše i bezidejno Sarajevo

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovao je privremeni stručni štab prvog tima našeg kluba, kojeg će, kao šef struke predvoditi Almir Hurtić, šef Akademije, a njemu će asistirati osoblje iz Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. 

Privremeni stručni štab će svoju dužnost obavljati na nadolazećoj ligaškoj utakmici protiv FK Slavija, koja je na rasporedu u nedjelju, 20. marta na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović-Hase“, a u danima poslije iste, bit će imenovan i formiran novi stručni štab prvog tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije