Mile Kovačević smijenjen sa pozicije predsjednika Fudbalskog saveza RS-a

Radiosarajevo.ba
Mile Kovačević smijenjen sa pozicije predsjednika Fudbalskog saveza RS-a
Reprezentacija.ba / Foto: Damir Hajdarbašić

Vanredna sjednica Skupštine FSRS sa samo jednom tačkom dnevnog reda – „razrješenje predsjednika FSRS“ održana je u utorak uveče u Banskom dvoru u Banjaluci, a delegati su donijeli očekivanu odluku.

Predsjednik FSRS Mile Kovačević smijenjen je sa funkcije jednoglasnom odlukom. Na Skupštini je bilo prisutno 44 od 55 delegata, a za kvorum je prema Statutu neophodno da na sjednici bude prisutno 42 delegata.

Za smjenu Kovačevića glasalo je 44 od 44 prisutna delegata Skupštine, piše Mondo.ba.

Inicijativu za smjenu predsjednika FSRS prije nekoliko mjeseci pokrenuli su članovi Izvršnog odbora FSRS, predsjednici Područnih saveza i delegati Skupštine FSRS nezadovoljni radom rukovodstva Saveza.

Kovačević nije uvažavao njihove zahtjeve za održavanje vanredne sjednice IO FSRS i vanredne sjednice Skupštine, čime je prekršen Statut FSRS pa je na kraju sve "presjekla“ inspekcija.

Inspektorat RS prošle sedmice zabranio je rad Fudbalskom savezu RS sve dok se ne ispune zahtjevi i održe sjednice IO FSRS i Skupštine, što je učinjeno u samo nekoliko dana.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije