Milan je ovu pobjedu čekao godinama: Neuništivi Ibrahimović s dva gola srušio Inter

1
Radiosarajevo.ba
Milan je ovu pobjedu čekao godinama: Neuništivi Ibrahimović s dva gola srušio Inter
Foto: EPA-EFE / Ibrahimović je večeras bio junak derbija

Nogometaši AC Milana srušili su rivala u najvećem gradskom derbiju na svijetu te s 2-1 pobijedili Inter.

Junak derbija 4. kola bio je neuništivi Zlatan Ibrahimović (39) koji je postigao oba gola i trenutno dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca Serie A s još tri igrača, a Milan je stigao do prve ligaške pobjede nad Interom nakon skoro pet godina!

Bila je to utakmica u kojoj je svakoj ekipi pripalo po jedno poluvrijeme iako su se svi golovi dogodili u prvom. Milan je poveo preko Zlatana Ibrahimovića već u 12. minuti iz penala nakon što je Šveđanina srušio Kolarov. Handanović je Ibri prvotno obranio penal i stigao do 25. obrane najstrože kazne te sada drži rekord po broju obranjenih penala u Serie A, piše 24sata.hr. 

No, lopta se nazad odbila Ibrahimoviću i Milan je poveo. Samo četiri minute kasnije sijevnula je briljantna akcija gosta. Brzo, jednostavno i bez previše kompliciranja, Leao je sjajno uposlio Ibrahimovića koji je iz blizine nepogrješivo pogodio za veliku prednost i svoj četvrti gol ove sezone čime dijeli prvo mjesto na listi najboljih strijelaca.

Milan je bio bolji u prvom dijelu, no Inter je zasluženo smanjio vodstvo preko Lukakua. Probio je Ivan Perišić stranu, poslao sjajnu, oštru loptu u sredinu i Lukaku je samo postavio nogu za 2-1.

Inter je preuzeo konce u nastavku i Milan je djelovao inferiorno. Prijetili su 'nerazzuri' preko Lukakua, Lautaro Martinez pravio je probleme pred Donnarummom, Hakimi je imao sjajnu šansu glavom, a Inter je skoro i stigao do vodstva nakon što je Donnarumma srušio Lukakuka i skrivio penal.

Pregledom VAR-a suci su utvrdili da je lopta koja je prethodila penalu gurnula Lukakua u zaleđe pa o penalu nije bilo govora, a Inter je do kraja stvorio još nekoliko odličnih šansi.

Rade Krunić umalo je zabio odličan gol desetak minuta prije kraja, a da je Lukaku zabio petom u zadnjem napadu na utakmici konkurirao bi ne samo za gol kola, već i za gol cijele sezone.

Ovako, Milan je slavio i u četvrtoj utakmici ove sezone te ostao neporažen na posljednja 24 susreta. Nevjerojatan učinak momčadi Stefana Piolija, koja je aktualni lider talijanskog prvenstva i jedina neporažena momčad uz Juventus i Sassuolo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije