Milan želi 'Bosanskog dijamanta'

Radiosarajevo.ba
Milan želi 'Bosanskog dijamanta'

Milan najozbiljnije razmišlja pojačati tim bh. reprezentativcem i Wolfsburgovim napadačem Edinom Džekom, a o tome sve glasnije špekuliraju talijanski mediji.

Sjajni igrač njemačkog Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi unijeti svježu krv u svlačionicu podno San Sira, a da je to u stanju napraviti osvjedočili su se Milanovi skauti na utakmici u kojoj je Wolfsburg sa dva gola Edina Džeke posramio Bayern 5:1.

Navodno su skauti na tom susretu pratili braniča Andreu Barzaglija, ali nisu mogli ostati imuni na dojmljivu igru kojom se Džeko predstavio.

Podsjetimo da Džeki ugovor s Wolfsburgom ističe u ljeto 2011. godine, a da su za njegove usluge u red stali brojni klubovi.

Arsenal, Blackburn, Portsmouth, Fulham, Sunderland, pa čak i Manchester United dovodili su se u usku vezu s 23-godišnjim bosanskohercegovačkim reprezentativcem, a španski mediji spominjali su ga kao moguće pojačanje Villarreala ili madridskog Atletica, te mu je ime bilo provučeno i u kombinacijama Lyona i Marseillea.

Džekina se vrijednost procjenjuje na deset miliona eura.

Edin je u više navrata govorio kako mu je san nastupati za Milan, za koji navija još od djetinstva, te bi mu se san vrlo brzo mogao i obistiniti.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije