Milan Tegeltija podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Borac

2
Radiosarajevo.ba
Milan Tegeltija podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Borac
Foto: FK Borac / Milan Tegeltija

Milan Tegeltija je odlučio povući se s funkcije predsjednika Fudbalskog kluba Borac i podnio je ostavku s te pozicije.

"Vrijeme je za promjene, Borac će do kraja januara dobiti novog predsjednika - menadžera kluba. Već sam vas pred Novu godinu obavjestio o mojoj ideji da je sazrelo vrijeme da Borac, u organizacionom smislu, napravi korak naprijed i uspostavi i imenuje novog predsjednika koji bi bio menadžer kluba u punom kapacitetu", napisao je.

"Sa mojim prijateljima iz rukovodstva kluba razmjenio sam ovu ideju i za nju dao argumentaciju. Dugo smo razgovarali o svim prednostima i manama tog, po mom mišljenju, organizacionog koraka naprijed i drago mi je što mogu da vas obavjestim da smo se oko te ideje usaglasili i da će Borac do kraja mjeseca januara dobiti novog predsjednika - menadžera kluba", dodao je. 

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

"Danas ću Skupštini kluba uputiti moju ostavku na mjesto predsjednika nakon čega će skupština imenovati novog predsjednika i klub će krenuti u tom novom pravcu za koji sam uvjeren da će donijeti organizacioni napredak klubu."

"Kada sam ja u pitanju , moji prijatelji iz rukovodstva kluba i novi predsjednik će i dalje imati moju punu podršku, samo sada u nekom drugom kapacitetu."

Milan Tegeltija najavio povlačenje iz Borca: 'Možda je vrijeme za profi-predsjednika'

Milan Tegeltija najavio povlačenje iz Borca: 'Možda je vrijeme za profi-predsjednika'

"Ponosan sam na organizacioni, infrastukturni i rezultatski uspjeh koji smo napravili u proteklih 8 mjeseci, i uvjeren sam da će klub, na tim temeljima, iz dana u dan nastaviti da raste kao organizaciono tako i infrastukturno i rezultatski.", napisao je Milan Tegeltija na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Borac je jesenji prvak Premijer lige BiH te će se do kraja sezone boriti za titulu šampiona države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije